Αλαλούμ για το πότε θα επιστραφούν οι παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις

Τι δήλωσε στο Star ο αρμόδιος υφυπουργός Πετρόπουλος

Αλαλούμ έχει προκληθεί σχετικά με το πότε και πως θα επιστραφούν τελικά στους συνταξιούχους οι παράνομα παρακρατηθείσες εισφορές από τις συντάξεις τα έτη 2012- 2016.

Όπως μετέδωσε η Κατερίνα Παναγοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα,  άλλα δηλώνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ και άλλα το υπουργείο Εργασίας.

«Βγήκε σήμερα το πρωί ο υποδιοικητής και δήλωσε ότι το ποσό που ανέρχεται σε 300 εκ. θα πιστωθεί στις συντάξεις Δεκεμβρίου- που πληρώνονται 30 Νοεμβρίου και φυσικά αυτό προκάλεσε προσδοκίες στους συνταξιούχους ότι θα πάρουν χρήματα!» επισήμανε η δημοσιογράφος του Star.  Όμως ο  αρμόδιος υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος, με αποκλειστική δήλωσή του στο Star,  τονίζει ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ούτε ο χρόνος επιστροφής ούτε ο τρόπος.

Όπως επίσης ανέφερε η Κ. Παναγοπούλου, υπάρχει ένα σενάριο,  το ποσό να πιστωθεί εφάπαξ,  χρησιμοποιώντας μέρος του πλεονάσματος εάν συμφωνήσει η τρόικα, ενώ σύμφωνα με άλλο   σενάριο  θα γίνει συμψηφισμός με μελλοντικές εισφορές των συνταξιούχων.

Για να μην αναμένουν όμως οι συνταξιούχοι τεράστια ποσά, όσοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ θα τους επιστραφούν κατά μέσο όρο…  10 ευρώ. Μεγάλα ποσά θα λάβουν όσοι είχαν σύνταξη 2.000 ή 3.000 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top