Υπογράφηκαν οι αλλαγές στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Με απόφαση που υπογράφουν Σταθάκης και Χαρίτσης

Αλλαγές στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση που συνυπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης για τις αλλαγές που θα ισχύσουν τη νέα περίοδο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον».

Αναλυτικά, οι αλλαγές που αναφέρονται στην απόφαση είναι οι εξής:

Α) Η επιδότηση επιτοκίου είναι επιλέξιμη για όλη τη διάρκεια του δανείου και το σχετικό ποσό που αφορά στην επιδότηση επιτοκίου για την περίοδο μετά την 30/11/2016 και προέρχεται από συγχρηματοδοτούμενους πόρους μεταφέρεται από το Ταμείο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον σε δεσμευμένο λογαριασμό μεσεγγύησης που τηρείται στο όνομα της ΕΤΕΑΝ ΑΕ.

Β) Για τις αιτήσεις που υπάγονται στο Πρόγραμμα μετά την 1.1.2016 και συνδυάζουν συγχρηματοδοτούμενους πόρους για το δάνειο και την επιδότηση επιτοκίου, καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της ενίσχυσης από το Πρόγραμμα Άμεσης Ενίσχυσης, που αφορά σε εθνικούς πόρους, ορίζεται η 15.11.2017. Η διάρκεια του Προγράμματος, με εξαίρεση τη λειτουργία του Ταμείου, ορίζεται έως 30.06.2019.

Γ) Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)) και από Εθνικούς Πόρους, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) και των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (Ε.Π.Α.Ε.) και «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη του Προγράμματος ανέρχεται σε 467,45 εκ. €.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top