Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ - Μεγαλύτερος φόρος στην Κυψέλη από ότι στη Μύκονο!

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star τα παράλογα με τα οποία θα έρθουν αντιμέτωποι οι φορολογούμενοι

Αναρτήθηκαν την Κυριακή στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Οι φορολογούμενοι με το «user name» και  το «password» που διαθέτουν μπορούν να μπαίνουν στη "προσωποποιημένη πληροφόρηση" κι από εκεί στα στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης για να δουν τις 5 δόσεις του ΕΝΦΙΑ με την Τ.Ο. (ταυτότητα οφειλής) και τις ημερομηνίες.

Για παράδειγμα η εικόνα που θα δει ένας φορολογούμενος είναι:

Η καταβολή του φόρου θα γίνει σε 5 δόσεις: με την πρώτη να λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου και την τελευταία στις 31 Ιανουαρίου του 2018.

Όσο.. .παράδοξο κι αν ακούγεται τα αστικά -εντός σχεδίου- ακίνητα επιβαρύνονται περισσότερο από τα μεγάλα, πολυτελή ακίνητα της περιφέρειας! 

Για παράδειγμα, σε ένα διαμέρισμα στη Κυψέλη, που η πραγματική του αξία είναι 70.000 ευρώ, αντιστοιχεί φόρος 3,5 ευρώ το τετραγωνικό! Ενώ, σε μια πολυτελή βίλα στη Μύκονο, με εμβαδόν περίπου 500 τ.μ. και εμπορική αξία... 4 εκατομμύρια ευρώ (!!), ο ΕΝΦΙΑ είναι μόλις... 2,7 ευρώ το τετραγωνικό. Κοινώς: ο κάτοικος της κυψέλης πληρώνει υψηλότερο ΕΝΦΙΑ από τον ιδιοκτήτη βίλας στο ακριβότερο νησί της χώρας!

Ο φοροτεχνικός Ηλίας Χατζηγεωργίου εξήγησε ότι «αυτές οι στρεβλώσεις γίνονται επειδή το σύστημα βασίζεται στις απαρχαιωμένες αντιλήψεις για τις αντικειμενικές αξίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στις εμπορικές αξίες των ακινήτων. Έτσι, βλέπουμε για ένα ακίνητο στην Κυψέλη κάποιος να πληρώνει μεγαλύτερο φόρο από έναν  άλλο που κατέχει αγροτεμάχιο στη Μύκονο το οποίο έχει χαμηλή αντικειμενική αξία».

ΦΩΤΟ EUROKINISSI ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top