Παπαδημητρίου: 154.000 επιχειρήσεις θα ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Μπορούν να ενταχθούν και επιχειρήσεις που βρίσκονται στον «Τειρεσία»

Παπαδημητρίου: 154.000 επιχειρήσεις στον εξωδικαστικό

«Στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα ενταχθούν και θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους 150.000 επιχειρήσεις», δήλωσε  υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84». Όπως διευκρίνισε,  στον εξωδικαστικό μηχανισμό μπορούν να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν εμπλακεί στο σύστημα "Τειρεσίας"».

Σχετικά με τα πρώτα στοιχεία λειτουργίας της πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ο υπουργός  τόνισε:

«Για τις 4 πρώτες μέρες λειτουργίας του είχαμε πάνω από 90.000 "χτυπήματα" στην ηλεκτρονική σελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους. Από αυτές 12.800 περίπου 13.000, μπήκαν στην πλατφόρμα κι επίσης από αυτές, περίπου 4.300 επιχειρήσεις έκαναν "log in". Περίπου 670 επιχειρήσεις απορρίφθηκαν, διότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια του νόμου κι αυτό ίσως έχει να κάνει ότι ήταν πολύ βιαστικοί ή δεν ήταν καλά κατατοπισμένοι για τη διαχείριση της πλατφόρμας, οπότε έχουν τη δυνατότητα να ξαναμπούν και οι περισσότεροι από αυτούς νομίζω θα μπορέσουν να περάσουν επιτυχώς στα κριτήρια επιλεξιμότητας».

Ο κ. Παπαδημητρίου προέβλεψε ότι οι επιχειρήσεις αυτές «θα προχωρήσουν στη δραστηριότητά τους με κάποια βοήθεια φυσικά, είτε είναι δανεισμός, είτε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Εκεί έρχεται η αναπτυξιακή τράπεζα της οποίας ο στόχος είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της οποίας έχει εγκριθεί η ίδρυσή της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top