ΑΑΔΕ: Νέα διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα - Στο 1.150.000 κατέβηκε ο αριθμός

«Λαβράκια» από τους ελέγχους σε Κέρκυρα και Κω αλλά και εμπλοκή λόγω… πανηγυριού

Νέα διασταύρωση για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων διενέργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ο αριθμός πλέον των ανασφάλιστων οχημάτων «κατέβηκε» από τα 1.150.000.

Όπως ανέφερε η Κατερίνα Παναγοπούλου στο δελτίο ειδήσεων του Star με την Ράνια Τραγόμαλλου, κατέβηκε μεν ο αριθμός αλλά παραμένει υψηλός.

Η νέα διασταύρωση δείχνει 457.000 ανασφάλιστα οχήματα. Σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να αποσταλούν ειδοποιητήρια διότι η ΑΑΔΕ περιμένει  την επίσημη τρίτη επικαιροποίηση της λίστας, καθώς  τον περασμένο Ιούνιο εξαιτίας των λαθών του Υπουργείου Μεταφορών ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες πολίτες. Αφού είτε το αυτοκίνητο είχε κλαπεί είτε δεν ήταν πια στην κατοχή τους, είτε είχαν πληρώσει τελικά τα ασφάλιστρα και το ειδοποιητήριο είχε λανθασμένα σταλεί. 

Πάντως, στην τρίτη διασταύρωση που θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου όσοι εντοπιστούν θα κληθούν να πληρώσουν τα αναλογούντα πρόστιμα:  100 ευρώ για μηχανές έως 250 κυβικά εκατοστά, 150 ευρώ άνω των 250 κ.ε,  200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε. και 250 ευρώ άνω των 1.000 κυβικών εκατοστών

«Λαβράκια» από τους φορολογικούς ελέγχους  και

Εντωμεταξύ οι έλεγχοι και πάλι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έβγαλαν λαβράκια για φορολογικές παραβάσεις σε Κέρκυρα και Κω, σε  χώρους μάλιστα όπου εμφανίζονταν πασίγνωστοι τραγουδιστές.

Ελεγκτές βρέθηκαν σε γνωστό παραλιακό μπαρ στην περιοχή Γλυφάδα της Κέρκυρας όπου τραγουδούσε πασίγνωστος ποπ τραγουδιστής. Από τον έλεγχο που έγινε στο μπαρ, διαπιστώθηκε πως δεν είχαν κοπεί αποδείξεις ύψους 5.000 ευρώ. Επιβλήθηκε το σχετικό πρόστιμο, ενώ θα μπει λουκέτο για 48 ώρες. Αίσθηση προκάλεσε το ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν το λουκέτο θα μπει σήμερα ή αύριο καθώς οι αστυνομικοί, κατά πληροφορίες, εμφανίζονταν διστακτικοί λόγω του... πανηγυριού ενόψει της αυριανής εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος!

 Επίσης, αντίστοιχο κρούσμα υπήρξε  στην Κω σε ξενοδοχείο που τραγουδούσε επίσης πασίγνωστος λαϊκός τραγουδιστής. Οι ελεγκτές εντόπισαν ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις αξίας 1.600 ευρώ. Αλλά επειδή η νομοθεσία απαγορεύει το «σφράγισμα» ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για σχετικές παραβάσεις, επιβλήθηκε μόνο πρόστιμο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top