Πρόγραμμα "Κοινωνική Καινοτομία για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας 2017- 2018" στην Ευρώπη

Πότε ξεκινά και πότε ολοκληρώνεται η υποβολή αιτήσεων

Πρόγραμμα "Κοινωνική Καινοτομία για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας 2017- 2018" στην Ευρώπη

Η Ashoka και το Schneider Electric Foundation ξεκινούν το πρόγραμμα “Κοινωνική Καινοτομία για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας 2017- 2018” στην Ευρώπη. 

Η ενεργειακή φτώχεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα στην Ευρώπη. Περίπου 50 με 125 εκατομμύρια άνθρωποι παλεύουν καθημερινά για να εξασφαλίσουν επαρκή θέρμανση, φως και ενέργεια για μαγείρεμα στο νοικοκυριό τους σε προσιτές τιμές (European Parliamentary Research Service). Αυτή η πραγματικότητα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία και την καλή ποιότητα ζωής τους. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητες δημιουργικές λύσεις που προκαλούν συστημική αλλαγή προκειμένου αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να δοθούν καλύτερες ευκαιρίες σε αυτούς τους ανθρώπους. 

Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας τους την περίοδο 2015- 2016, το Schneider Electric Foundation, υπό την αιγίδα του Fondation de France και η Ashoka επιβεβαιώνουν εκ νέου τη δέσμευσή τους να συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη. Για αυτό το λόγο, υποστηρίζουν τους πιο καινοτόμους κοινωνικούς επιχειρηματίες στην Ευρώπη που μπορούν να υποστηρίξουν ολόκληρες κοινότητες να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή φτώχεια και να επιτύχουν ενεργειακή βιωσιμότητα. Το πρόγραμμα για το 2017- 2018 πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Enel. 

Πέρα από τη συνεχόμενη υποστήριξη που προσφέρεται στους επιλεγμένους καινοτόμους της πρώτης έκδοσης (2015- 2016) του προγράμματος, το πρόγραμμα “Κοινωνική καινοτομία για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας” θέλει να μεγαλώσει την κοινότητα των κοινωνικών καινοτόμων που ασχολούνται με την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες: Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία. 

Μια νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα ανοίξει στις 12 Ιουνίου 2017 για να επιλεγούν οι 15-20 πιο καινοτόμοι οργανισμοί που προτείνουν δημιουργικές λύσεις που επιφέρουν συστημική αλλαγή στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την προώθηση της ενεργειακής βιωσιμότητας σε πέντε χώρες. Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της 23ης Συνεδρίας της Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών (Conference of the Parties) της Σύμβασης- Πλαισίου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (εν συντομία COP23) το Νοέμβριο του 2017 στη Βόννη (Γερμανία).  Θα λάβουν εξατομικευμένη και εξειδικευμενη υποστήριξη 300 ωρών από μέντορες με σκοπό το σχεδιασμό μιας αποτελεσματικής στρατηγικής ανάπτυξης. Η τελική διήμερη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη θα τους δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη στρατηγική της ανάπτυξής τους.

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 11 ώρα Ελλάδος και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 1ης Οκτωβρίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα βρείτε στο: http://www.tacklefuelpoverty.com.

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κα Ματίνα Μάγκου στο mmagkou@ashoka.org , Greece@tacklefuelpoverty.com και στο 6973446637. 

Σχετικά με την Ashoka

Ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός Ashoka αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών που εφαρμόζουν στην πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους με στόχο την κοινωνική αλλαγή και την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Ο οργανισμός δραστηριοποιείται σε 88 χώρες και έχει υποστηρίξει και εντάξει στο παγκόσμιο δίκτυό του πάνω από 3.000 κορυφαίους κοινωνικούς επιχειρηματίες (Αshoka Fellows), μεταξύ των οποίων και δύο κατόχους βραβείων Νόμπελ Ειρήνης (Kailash Satyarthi και Mohammad Yunus). Το όραμα του οργανισμού Ashoka είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες όλου του κόσμου να σκέφτονται και να δρουν ως φορείς αλλαγής - Everyone a changemaker.

Ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός Ashoka αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών που εφαρμόζουν στην πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους με στόχο την κοινωνική αλλαγή και την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.ashoka.org

Σχετικά με το Schneider Electric Foundation:

To Schneider Electric Foundation, υπό την αιγίδα του Fondation de France και με αρωγό το δίκτυο συνεργατών του, έχει ως στόχο την προώθηση λύσεων για την αντιμετώπιση προκλήσεων στον τομέα της ενέργειας. Σε αναπτυσσόμενες οικονομίες, το ‘Ιδρυμα υποστηρίζει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε θέματα εμπορίου στον τομέα της ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στο πρόγραμμα Schneider Electric Access to Energy. Σε ώριμες οικονομίες, το ‘Ιδρυμα δραστηριοποιείται στον τομέα της αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.schneider-electric.com/en/about-us/sustainability/foundation.jsp. 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top