Goldman Sachs: Aπίθανη η συμμετοχή της Ελλάδος στο QE!

Συγκρατημένη και για τα αποτελέσματα του Eurogroup

Goldman Sachs: Aπίθανη η συμμετοχή της Ελλάδος στο QE!

Aπίθανο θεωρεί η Goldman Sachs το ενδεχόμενο η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ενώ σε ανάλυση που δημοσίευσε σήμερα εμφανίζεται συγκρατημένη για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Σύμφωνα με την τράπεζα, το Eurogroup θα συζητήσει σήμερα τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και οι συζητήσεις θα καλύψουν τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική πορεία και το ευρύτερο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

«Αναμένουμε μια δήλωση που θα ανοίξει το δρόμο για την απελευθέρωση της επόμενης δόσης πριν από την εκπνοή των πληρωμών των ελληνικών ομολόγων στα μέσα Ιουλίου. Αναμένουμε επίσης οι υπουργοί να συμφωνήσουν ότι θα αρχίσουν βαθύτερες συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους», αναφέρεται στην ανάλυση.

Για το χρέος σημειώνει τα εξής: «Δεν αναμένουμε σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα πριν τη διεξαγωγή  των γερμανικών εκλογών. Ωστόσο, περιμένουμε ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα επιτύχουν τελικά μια συμφωνία που θα επιτρέπει την περαιτέρω επέκταση των λήξεων των δανείων του ESM και χαμηλότερες πληρωμές τόκων, ενδεχομένως σε συνδυασμό με πράξεις ανταλλαγής χρεών».

Σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδος στο QE, η Goldman πιστεύει ότι "είναι απίθανο η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής  χαλάρωση πριν από οποιεσδήποτε αλλαγές στους όρους του χρέους" και πως η ΕΚΤ είναι πιθανό να αρχίσει να εξετάζει την έξοδο της από το QE πριν από την αγορά του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top