JP Morgan: Φως στο ελληνικό τούνελ από την απόφαση του Eurogroup

Βλέπει πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα

JP Morgan: Φως στο ελληνικό τούνελ από την απόφαση του Eurogroup

Φως στο…. ελληνικό τούνελ  βλέπει σε έκθεσή του ο  αμερικανικός χρηματοπιστωτικός οίκος JP Morgan, λόγω της απόφασης του Eurogroup στην Μάλτα.    

Όπως αναφέρεται στην έκθεση,  με την  απόφαση  του Εurogroup εκτιμάται ότι μπορούν να αρθούν τα εμπόδια που καθυστέρησαν τις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, με επόμενο βήμα την επιστροφή των τεχνικών ομάδων στην Ελλάδα  και τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Ο οίκος προσθέτει ότι εάν ευσταθούν οι πληροφορίες τις επόμενες εβδομάδες θα σημειωθεί  μεγάλη πρόοδος, με την εξής σειρά:  Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, υπογραφή της, ψήφιση στην ελληνική Βουλή των συμφωνηθέντων μέτρων και  ολοκλήρωση της αξιολόγησης με διασφάλιση των μελλοντικών εκταμιεύσεων, αλλά  και περισσότερες λεπτομέρειες για την ελάφρυνση του χρέους.

Η  JP Morgan, εκτιμά  ακόμη ότι η Ελλάδα θα γίνει επιλέξιμη από την ΕΚΤ για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης το καλοκαίρι. «Δίνουμε πιθανότητα 85% σε αυτή την εξέλιξη. Αυτή είναι το πιο θετικό αποτέλεσμα για την αγορά των ελληνικών ομολόγων και αναμένουμε ότι τα 10ετή ελληνικά ομόλογα θα έχουν επίπεδα τιμών/απόδοσης περί τα 85 ευρώ/5,5-6% με το σενάριο αυτό» επισημαίνει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top