«Τρέχουν» τα προγράμματα πρόσληψης στο Δημόσιο, καθηλωμένα στον ιδιωτικό τομέα!

Δύο ταχύτητες και σε αυτό τον τομέα…

Την ίδια στιγμή που  σήμερα ανακοινώθηκε ακόμη ένα πρόγραμμα, για 2 4.000 άτομα που θα προσληφθούν για 8 μήνες σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους, τα προγράμματα για τον ιδιωτικό τομέα παραμένουν ως επί το πλείστον στα χαρτιά!

«Απ’ ότι βλέπω όλες οι επιχειρήσεις φεύγουν στο εξωτερικό. Πώς θα υπάρξουν δουλειές για εμάς που μένουμε εδώ;  Είμαι από τους μακροχρόνια ανέργους  και στην ηλικία των 56 ετών και είναι πολύ δύσκολο…» δηλώνει άνεργος στην κάμερα του Star.  

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα για τον ιδιωτικό τομέα ανακλήθηκε προκειμένου να ανασχεδιαστεί και καθυστέρησε 7 μήνες μέχρι να προκηρυχθεί! Την ίδια στιγμή στο Δημόσιο το τελευταίο 6μηνο μπήκαν μέσω των προγραμμάτων 34.467 άτομα:

-Στις 21 Ιουλίου αναρτήθηκαν αποτελέσματα για τις 2.500 θέσεις πολυσυζητημένες θέσεις στα hot spot, με τα άτομα που επιλέχθηκαν,  όπως αποδείχθηκε σε τεράστιο ποσοστό να απασχολούνται τελικά στους Δήμους. 

-Στις 19 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα  του Α κύκλου του κοινωφελούς προγράμματος  για 3.337 ανέργους σε 17 Δήμους.

-Στις 15 Νοεμβρίου  ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την Β' φάση του κοινωφελούς προγράμματος για προσλήψεις 6.339 ανέργων σε 34 Δήμους. 

-Και αύριο 24 Ιανουαρίου βγαίνει η προκήρυξη για 24.291 ανέργους σε 274 Δήμους. 

Στον αντίποδα, οι πολίτες περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα. Οι δηλώσεις τους στην κάμερα του Star είναι ενδεικτικές για την κατάσταση που επικρατεί:   

-«Δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, δουλεύουν τα παιδιά για 200 ευρώ»

- «Πολλοί δουλεύουν και χωρίς να είναι ασφαλισμένοι»

Έτσι όπως έχουμε καταντήσει και έτσι όπως έχουμε φτάσει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top