Σε απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες από τους φόρους στα καύσιμα -«Είναι η ταφόπλακα μας»

Στα Σκόπια πολλοί οδηγοί της Βόρειας Ελλάδας για βενζίνη

Σε απόγνωση είναι εκατομμύρια οδηγοί και ελεύθεροι επαγγελματίες από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που πυροδοτεί τις τιμές της βενζίνης, αλλά και του ντίζελ. 

Οι μετακινήσεις, όπως λένε, θα περιοριστούν, ενώ ακολουθεί μπαράζ ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες, λόγω της ανόδου του κόστους των μεταφορικών.

Με τα καύσιμα συμβαίνει το εξής παράδοξο, έχουμε επιβολή φόρου στο φόρο! Μετά τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης, έχουμε και τον ΦΠΑ στο 24%. Έτσι λοιπόν η επιβάρυνση είναι τεράστια!

«Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη μεγάλη αύξηση της τιμής και σταματά να μετακινείται. Χάνει φόρους το κράτος», είπε στο Star o πρόεδρος Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. 

Και στην Βόρεια Ελλάδα το πρόβλημα είναι μεγάλο! Πρατηριούχοι της Φλώρινας κάνουν λόγο για «ταφόπλακα» στον κλάδο, τονίζοντας ότι και οι λίγοι καταναλωτές που στήριζαν την περιοχή, φεύγουν πλέον στα Σκόπια, όπου η τιμή της βενζίνης είναι πολύ φθηνότερη! 

Το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι η αγορά δείχνει να απορροφά μέρος των αυξήσεων στα καύσιμα, ενώ αποδίδει την ανοδική εξέλιξη των τιμών στις διεθνείς αγορές!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top