«Δώσε κι εμένα μπάρμπα» γίνεται στο taxisnet με το επίδομα θέρμανσης!

170.000 άτομα μπήκαν στην εφαρμογή - Διαβάστε ποιοι το δικαιούνται

«Δώσε κι εμένα μπάρμπα» γίνεται στο taxisnet με το επίδομα θέρμανσης!

To «έλα να  δεις και να κάνεις… αίτηση» γίνεται στο taxisnet για το επίδομα θέρμανσης, όπως έγραψε και νωρίτερα το star.gr!      

Από χθες το βράδυ που άνοιξε η εφαρμογή,  έγιναν  170.000 επισκέψεις, εκ των οποίων οι 130.000 μετουσιώθηκαν σε αιτήσεις και από αυτές οι 110.000 είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι.   

Το επίδομα δικαιούνται άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 και ζευγάρια με εισόδημα έως 20.000 με το όριο αυτό να αυξάνεται κατά 2.000 για κάθε παιδί.

Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια για τους δικαιούχους όσοι μένουν σε δήμους που έχουν χαρακτηριστεί ορεινοί θα λάβουν φέτος επίδομα πετρελαίου θέρμανσης αυξημένο έως 250 ευρώ. Το επίδομα κυμαίνεται ανάλογα με την περιοχή και την επιφάνεια της κατοικίας από 100 έως και 625 ευρώ.

Το επίδομα χορηγείται για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Καθορισμός του ύψους του επιδόματος

Για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, η Ελληνική Επικράτεια κατανέμεται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες:

ΖΩΝΗ Α Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

ΖΩΝΗ Β Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

ΖΩΝΗ Γ Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

ΖΩΝΗ Δ Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων Οι Δήμοι που κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν.3852/2010 ορίζονται ως «ορεινοί», εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη ζώνη από αυτήν στην οποία εντάσσεται ο Νομός στον οποίο ανήκουν. Η πληροφορία αυτή, δύναται να αντληθεί και από τρίτους φορείς ή υπηρεσίες.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ

Ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό. Ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κύρια κατοικία που ανήκει σε Άγαμο. Έγγαμο / Μ.Σ.Σ. ή Μονογονεϊκή Οικογένεια

Α' ΖΩΝΗ 25 2000 2500

Β' ΖΩΝΗ 15 1200 1500

Γ' ΖΩΝΗ 8 640 800

Δ' ΖΩΝΗ 5 400 500

Σε οριακές περιπτώσεις προσδιορισμού κλιματικής ζώνης μιας κατοικίας επιλέγεται η ευνοϊκότερη ζώνη για τον αιτούντα.

 Για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, χορηγείται ποσό επιδόματος 0,25 ευρώ.

Στις περιπτώσεις αλλαγής κύριας κατοικίας ή / και διόρθωσης των τ.μ. κατά την διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, στην νέα κύρια κατοικία μεταφέρεται το εναπομείναν ποσοστό της προηγούμενης κύριας κατοικίας.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ  

Ωστόσο από την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης εξαιρούνται:

-Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη

-Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

- Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν  ιδιωτικά αυτοκίνητα περισσότερα των δύο  ή ποσοστά συνιδιοκτησίας τα οποία  αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο αυτοκίνητα, ανεξάρτητα εάν αυτά είναι σε ακινησία.

-Η επαγγελματική στέγη.

- Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα ή νομικές οντότητες.

-Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής.

Διαδικασία χορήγησης του επιδόματος στους δικαιούχους

Επίδομα χορηγείται στα φυσικά πρόσωπα των παρ. 1 και 2 του άρθρου 1 της παρούσας, για τις αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης που πραγματοποιούν από 15 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και την 30 Απριλίου 2017 μετά από σχετική αίτηση.  

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση μέσω εφαρμογής στο TAXISnet, για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top