Φωτίου: «Τα επιδόματα ενσωματώνονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»- Τα ερωτήματα

Δεν θα αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια για το ΚΕΑ

​«Ευτυχής» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς, όπως είπε δεν απαιτείται κόψιμο επιδομάτων για το 2017. Στη συνέχεια εξήγησε ότι καταργούνται η κάρτα σίτισης, το επίδομα ενοικίου κ.α. και ενσωματώνονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, χωρίς βέβαια να διευκρινίσει το ποσό που θα φτάνει τελικά στα χέρια των πολιτών, συγκριτικά με το μέχρι τώρα καθεστώς. Δηλαδή, αν κάποιος λάμβανε το επίδομα ενοικίου και κάρτα σίτισης, από δω και στο εξής θα λαμβάνει το ίδιο ποσό στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης;

«Κλείσαμε τη δεύτερη αξιολόγηση, επιτυχώς κατά την άποψή μου. Δέχτηκαν οι εταίροι ότι πρέπει να πάρουμε 760 εκατ. από τον προϋπολογισμό, όσο αξίζει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κι επομένως δεν απαιτείται κόψιμο επιδομάτων για το 2017 πλην ορισμένων ελαχίστων, συνολικά 8 εκατομμυρίων, που καλύπτονται πλήρως από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» είπε η Θεανώ Φωτίου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», κατά την είσοδό της στο Υπουργείο Εργασίας.

Ποια επιδόματα είναι αυτά τα "ορισμένα ελάχιστα" των 8 εκατομμυρίων ευρώ, που ανέφερε η κ.Φωτίου, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

«Το ΚΕΑ είναι μία πολύ μεγάλη πολιτική, έχει τρεις πυλώνες, δεν είναι μόνο εισοδηματικό αλλά έχει και υπηρεσίες ο δεύτερος πυλώνας και ο τρίτος πυλώνας θα υλοποιηθεί σύντομα και αφορά στο 10% εύρεσης εργασίας σε όσους μπουν στο ΚΕΑ» πρόσθεσε.

Επιπλέον σημείωσε ότι δεν θα αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια για το ΚΕΑ, όμως επισήμανε ότι καταργείται η επιδότηση ενοικίου και η κάρτα σίτισης κι ενσωματώνονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ωστόσο απέφυγε να απαντήσει σε περαιτέρω ερωτήματα για τα οικογενειακά επιδόματα και να δώσει διευκρινίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρχεται μεγάλο ΨΑΛΙΔΙ! Ξεχάστε επίδομα γάμου, θέρμανσης και πολλές ακόμη φοροαπαλλαγές

Πάρτε βαθιά ΑΝΑΣΑ και δείτε τα μέτρα-φωτιά που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top