Στον αέρα ο οικογενειακός προϋπολογισμός από την αύξηση του ΦΠΑ

Έρχεται ψυχρολουσία από τις αυξήσεις: Θα ανέβουν οι τιμές των 9 στα 10 προϊόντα!

Οι νέες ανατιμήσεις σε χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που ετοιμάζει η κυβέρνηση από 1η Ιουλίου, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 24%, προκαλούν έμφραγμα σε καταναλωτές και επαγγελματίες.
Την πρώτη ψυχρολουσία θα την καταλάβουν οι πολίτες στα ράφια των σούπερ μ��ρκετ. Θ' ακολουθήσουν η βενζίνη και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ποια τρόφιμα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%
-Ζυμαρικά
-Κονσέρβες
-Ψωμί (ολικής άλεσης, φρυγανιές)
-Κρέατα (μοσχάρι- χοιρινό με προσθήκες)
-Κοτόπουλο (παναρισμένο, προσψημλενα)
-Ψάρια
-Χυμούς, αναψυκτικά, παγωτά.
«Στο 90% των προϊόντων υπάρχει αύξηση του ΦΠΑ. Μας οδηγεί στον υψηλότερο φόρο στην Ευρώπη» δηλώνει στο Star o Δημήτρης Τσαμόπουλος, πρόεδρος Φοροτεχνικών Αττικής.
Για κάθε τετραμελή οικογένεια, που ξοδεύει 300 ευρώ το μήνα, μόνο για το σούπερ μάρκετ, η αύξηση 1% σημαίνει 36 ευρώ το χρόνο.
«Κάθε αύξηση του ΦΠΑ σημαίνει ότι θα μειωθούν οι απολαβές του κόσμου που ψωνίζει» δηλώνει ο Στέφανος Μπαλάσκας, πρόεδρος ομίλου Σούπερ Μάρκετ.
Αλυσιδωτές θα είναι οι αυξήσεις, σε μια σειρά από υπη��εσίες, καθώς από την άνοδο της τελικής τιμής στα καύσιμα, επηρεάζεται σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών.
«Σημαίνει ότι αν η τιμή του λίτρου που βλέπουμε είναι 1,35 θα πάει στο 1,36» δηλώνει ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων.
Αλλά και όσους γλιτώνουν τα καύσιμα στο ΙΧ, τους περιμένει η «λυπητερή» στο εισιτήριο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τα κόμιστρα των ταξί.
Αλλά και για φαγητό-διασκέδαση, ο νέος ΦΠΑ θα μας «καθίσει στο στομάχι» με επιβάρυνση 40 ευρώ ετησίως. Συνολικά, το τεφτέρι για την οικογένεια, μόνο για καύσιμα, σούπερ μάρκετ, εστίαση και διασκέδαση, φτάνει στα 90 ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται όλες οι "κρυφές" αυξήσεις που θα υπάρξουν σχεδόν αυτόματα με την αλλαγή του συντελεστή.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top