Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 25/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 25/06/2015

​Νευρικότητα επικράτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στις χρηματιστηριακές αγορές λόγω της νέας εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της, με κύρια χαρακτηριστικά την υψηλή μεταβλητότητα και τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Το κλίμα στις Ευρωπαϊκές αγορές ήταν από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης αρνητικό, καθώς διαφαίνονταν προβλήματα στις συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με εκπροσώπους των πιστωτών, ενώ η συνεδρίαση του Eurogroup διεκόπη χωρίς να υπάρχουν αποτελέσματα. Παράλληλα από το μέτωπο των μακροοικονομικών ανακοινώσεων, δυσμενής ήταν η μηνιαία μέτρηση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος που εκδίδει το ινστιτούτο ifo για τη Γερμανία, με τον εν λόγω δείκτη να υποχωρεί στο 107.4, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον πήχη στο επίπεδο 108.0. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν ο Γερμανικός DAX και ο Γαλλικός CAC να υποχωρήσουν κατά 0.62% και 0.24%, ενώ ανεπηρέαστος παρέμεινε ο Βρετανικός FTSE, ο οποίος κατέγραψε την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση με κέρδη κατά 0.15%, ευνοούμενος κυρίως από τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών ο Γενικός Δείκτης έφτασε να υποχωρεί κατά 4.68%, όταν διέρρευσαν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλες, σχετικά με πιθανή πολωτική διάθεση στις πρακτικές των εταίρων, για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές με απώλειες κατά 1.77%. Η αντίδραση στην αγορά ομολόγων υπήρξε πιο ήπια, με την απόδοση του διετούς να ανέρχεται πλέον στο 22.19%.

Στις ΗΠΑ, το Ελληνικό ζήτημα επισκίασε τη βελτιωμένη μέτρηση για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν πρώτου τριμήνου και διέκοψε το διήμερο ανοδικό σερί. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.98%, 0.73% και 0.74%, αντίστοιχα.

Απώλειες σημειώνονται και στις Ασιατικές αγορές κατά την πρωινή συνεδρίαση, με τους Hang Seng και Nikkei να υποχωρούν κατά 0.54% και 0.41%, οι οποίες αποδίδονται από τους αναλυτές στη βραχυχρόνια κατοχύρωση των κερδών των προηγούμενων ημερών.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ενισχύεται σήμερα το πρωί, κατά 0.06% και 0.12% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1212) και τη Βρετανική Στερλίνα (0.7143), ενώ υποχωρεί κατά 0.12% έναντι του Ιαπωνικού Γιέν (138.61).

Στη σημερινή συνεδρίαση το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η έκτακτη σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μέτρηση των επιδομάτων ανεργίας για τις ΗΠΑ, που έχου�� προγραμματιστεί για τις 12:30 GMT.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top