ΙΟΒΕ: Μικρή βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα το Νοέμβριο

Ανήλθε στις 102,7 μονάδες

ΙΟΒΕ: Μικρή βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα το Νοέμβριο

​Μικρή βελτίωση κατέγραψε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα το Νοέμβριο, αγγίζοντας τις 102,7 μονάδες, έναντι 102,2 μονάδων που ήταν τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η επίδοση αυτή παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και αποδεικνύει την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Αναλυτικά η έκθεση αναφέρει:

• Στη Βιομηχανία, οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξη της παραγωγής επιδεινώνονται, οι εκτιμήσεις για το τρέχον επίπεδο παραγγελιών και ζήτησης βελτιώνονται, ενώ ο δείκτης των αποθεμάτων υποδηλώνει χαμηλότερη ρευστοποίηση.
• Στις Υπηρεσίες, οι εκτιμήσεις των επιχειρήσεων για την τρέχουσα δραστηριότητά τους βελτιώνονται, ενώ τόσο οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξη της ζήτησης, όσο και οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση παραμένουν αμετάβλητες.
• Στο Λιανικό Εμπόριο, οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις βελτιώνονται, όπως επίσης και οι προβλέψεις για τις βραχυπρόθεσμες πωλήσεις, µε το ισοζύγιο των αποθεμάτων να κινείται στα ίδια επίπεδα.
• Στις Κατασκευές, οι αρνητικές προβλέψεις για το πρόγραμμα εργασιών των επιχειρήσεων εντείνονται σημαντικά, εξέλιξη ανάλογη, σε μικρότερο όμως βαθμό, µε εκείνη στον αρνητικό δείκτη πρόβλεψη για την απασχόληση.
• Στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού και εκείνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας το επόμενο 12µηνο κερδίζουν έδαφος, ενώ οι προθέσεις για αποταμίευση επιδεινώνονται ελαφρά και οι προβλέψεις για την εξέλιξη της ανεργίας οριακά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top