Μην επενδύετε στην Ελλάδα λέει η Παγκόσμια Τράπεζα

Κόλαφος η έκθεση με τις χώρες που αξίζει κάποιος να επενδύσει

Μην επενδύετε στην Ελλάδα λέει η Παγκόσμια Τράπεζα

​Την ετήσια έκθεσή της με τις χώρες που αξίζει κάποιος να επενδύσει τα χρήματά του, δημοσίευσε την Τετάρτη η Παγκόσμια Τράπεζα με την Ελλάδα να βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Σύμφωνα με την έκθεση, αν θέλει κάποιος να επενδύσει στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, θα πρέπει να αναλάβει και το ρίσκο αυτής του της απόφασης, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά των χωρών που αποτελούν κόκκινο πανί για επενδύσεις. Ακολουθούν η Σλοβενία, η Ιταλία και η Κύπρος.

Σχολιάζοντας την έκθεση, το περιοδικό Economist αναφέρει ότι υπάρχει έντονα αρνητικό κλίμα για την Ευρώπη, λόγω της κρίσης.

«Βασικό κριτήριο για μια σημαντική επένδυση είναι να υπάρχει στη χώρα ένα γρήγορο και ευέλικτο σύστημα υποδοχής του επενδυτή και όχι ένα νομικίστικο, ληθαργικό καθεστώς. Και είναι αλήθεια, ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Σλοβενία, που χτυπήθηκαν από την κρίση, το να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, σε αντίθεση με τη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου οι συνθήκες είναι σχεδόν ιδανικές», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τον Economist, στην Σλοβενία χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για να υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας με μια ξένη επιχείρηση, ενώ στην Ελλάδα η διαδικασία αυτή μπορεί να κρατήσει και τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top