Στα προ μνημονίου επίπεδα έπεσε η απόδοση των ελληνικών ομολόγων!

Στο 7,18% για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2010

Στα  προ μνημονίου επίπεδα έπεσε η απόδοση των ελληνικών ομολόγων!

Στα επίπεδα που είχαν πριν την ένταξη της Ελλάδας στο μνημόνιο έπεσε η απόδοση των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, ως αποτέλεσμα του μικρότερου ρίσκου των επενδυτών , λόγω των θετικών εξελίξεων στη δημοσιονομική κατάσταση, του ευνοϊκού διεθνούς κλίματος αλλά και του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για ελληνικούς τίτλους.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έφτασε να διαμορφώνεται σήμερα στο 7,18%, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2010.

«Υπάρχει πραγματικά ενδιαφέρον από ξένους που θέλουν να τοποθετηθούν, πολλοί όμως δεν μπορούν καθώς η ρευστότητα είναι περιορισμένη», δήλωσε στο Reuters διαπραγματευτής ομολόγων μεγάλης ελληνικής τράπεζας που δεν κατανομάζεται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των περίπου 320 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους σε χέρια ιδιωτών βρίσκονται μόλις τα 30 δισ. ευρώ, μετά το PSI, στις αρχές του 2012.

«Εάν δεν υπήρχε το πολιτικό ρίσκο ενόψει των εκλογών (ευρωεκλογές, προεδρικές) τότε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μπορεί να ήταν και στα επίπεδα του 6%» δήλωσε στο Reuters τραπεζίτης άλλης μεγάλης ελληνικής τράπεζας, που επίσης δεν κατανομάζεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top