Κομισιόν: Δεν ζητάμε αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα

Σε «παρεξήγηση» απέδωσε επίτροπος τον θόρυβο για νέα μέτρα!

Κομισιόν: Δεν ζητάμε αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τη δημοσιοποίηση έκθεσης που αναφέρεται στην αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα επιχείρησε ο αρμόδιος επίτροπος.

«Στόχος του εγγράφου εργασίας της Ε.Ε. για τη φορολογία δεν είναι να υπαγορεύσει στα κράτη-μέλη τα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να λάβουν» δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη φορολογία επιτρόπου Αλγκίρντας Σεμέτα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο ότι υπάρχει αίτημα της Επιτροπής για αύξηση φόρων στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη ειδικότερα στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου εγγράφου, η Έμερ Τρέινορ τόνισε ότι υπήρξε παρεξήγηση στην Ελλάδα για το αντικείμενο και τους στόχους της έκθεσης. Μάλιστα, η εκπρόσωπος του επιτρόπου αποσαφήνισε ότι, για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, οι φορολογικές πολιτικές περιγράφονται ήδη λεπτομερώς στα Μνημόνια που έχουν συνάψει, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες οι συστάσεις για φορολογικά ζητήματα καθορίζονται στο πλαίσιο των εξειδικευμένων οικονομικών συστάσεων που υιοθετεί η Επιτροπή κάθε Άνοιξη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η έκθεση για τη Φορολογική Μεταρρύθμιση είναι ένα έγγραφο εργασίας της Επιτροπής και ένα από τα πολλά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Στόχος του εγγράφου είναι η οριζόντια καταγραφή και παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων που έχουν αναλάβει τα ��ράτη- μέλη στα φορολογικά τους συστήματα τον τελευταίο χρόνο και να εξετάσει τις συνολικές τάσεις εντός της ΕΕ, είπε η Έμερ Τρέινορ.

Η συνολική αυτή παρουσίαση συμβάλει στο να αναδειχθούν τομείς όπου ενδεχομένως μπορεί να υπάρξει βελτίωση στα φορολογικά συστήματα των κρατών μελών, σημείωσε η εκπρόσωπος, αποσαφηνίζοντας ότι είναι αποκλειστικά θέμα των κρατών-μελών το πώς θα αξιοποιήσουν τα ευρήματα αυτής της έκθεσης στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που ήδη δρομολογούν.

Η έκθεση καταγράφει όλες τις δράσεις που έχει υλοποιήσει η Ελλάδα σχετικά με τη μεταρρύθμιση του φορολογικού της συστήματος τα τελευταία χρόνια, κατέληξε η εκπρόσωπος του Αλ. Σεμέτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top