Ευρωβουλή: Ποιοι δεν θα επιτρέπεται να οδηγούν το βράδυ!

Η πρόταση στην Κομισιόν για να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα  

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τροχαίο δυστύχημα στον Μαραθώνα τις πρώτες πρωινές ώρες (24/1/2023)

Να μην επιτρέπεται η οδήγηση το βράδυ σε συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών προτείνει το Ευρωκοινοβούλιο στην Κομισιόν, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στόχου της ΕΕ για μηδενικούς θανάτους από τροχαία δυστυχήματα έως το 2050. 

Θανατηφόρο τροχαίο στον Μαραθώνα: Nεκρός οδηγός ΙΧ, τραυματίας η συνοδηγός

Η μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην ΕΕ είναι σημαντική τα τελευταία χρόνια, καθώς ο αριθμός τους χάρη στη βελτίωση των υποδομών αλλά και των προδιαγραφών ασφαλείας των αυτοκινήτων έπεσε από 51.400 το 2001 σε 19.800 το 2030. 

Προκειμένου  όμως να επιτευχθεί ο  εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος των μηδενικών θανάτων από τροχαία δυστυχήματα, κατατέθηκε η ριζοσπαστική πρόταση για την επιβολή περιορισμών οδήγησης κατά τις νυχτερινές ώρες.  Συγκεκριμένα προτείνεται σε όσους είναι αρχάριοι οδηγοί και απέκτησαν πρόσφατα το δίπλωμα οδήγησης, να απαγορεύεται η οδήγηση από τα μεσάνυχτα έως και τις 6.00 πμ! 

Τραγωδία στην Ξάνθη: Πέθανε η 19χρονη που είχε παρασυρθεί από όχημα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει επίσης τη μείωση της επιτρεπόμενης ταχύτητας εκτός των αστικών περιοχών για τους αρχάριους οδηγούς στα 90 χλμ./ώρα και αυστηρότερες κυρώσεις για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, την υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση χωρίς άδεια. 

Θεσσαλονίκη: Θρήνος για τον 24χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ακόμη, προτείνεται οι αρχάριοι οδηγοί να μπορούν να οδηγούν μόνο οχήματα βάρους έως 1.800 κιλών,  εκτός αν αναβαθμίσουν το δίπλωμά τους σε Β+, αλλά και πάλι ύστερα από δοκιμαστική περίοδο διάρκειας δύο ετών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top