Μαύρη Θάλασσα: Πλοίο χτυπήθηκε από νάρκη - Τραυματίστηκαν και Έλληνες

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα

Δύο Έλληνες ναυτικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά μετά από την έκρηξη νάρκης σε ελληνόκτητο πλοίο που έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα, με κατεύθυνση λιμάνι της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, το «Vyssos» έπλεε προς το ουκρανικό λιμάνι Ιζμάηλ για να φορτώσει με σιτηρά προερχόμενο από την Σικελία. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στα 18 μέλη του πληρώματος του πλοίου περιλαμβάνονται ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες και έχουν τραυματιστεί ελαφρά, καθώς βρίσκονταν στη γέφυρα του πλοίου. Στο κεφάλι τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας όπου χρειάστηκε μάλιστα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που η πρύμνη του πλοίου σηκώθηκε από το νερό, έγινε μπλακ άουτ με όλα τα μηχανήματα να σβήνουν. Σύμφωνα με το πλήρωμα, το πλοίο δε βυθίστηκε χάρη στη γρήγορη και σωστή ενέργεια του Έλληνα καπετάνιου που οδήγησε το πλοίο σε κοντινό κυματοθραύστη και το προσάραξε.

Αυτή την ώρα και σύμφωνα με την εταιρεία οι ουκρανικές δυνάμεις έστειλαν ρυμουλκά για να το οδηγήσουν στο λιμάνι Ισμαήλ, ενώ όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από θαύμα δεν υπήρξε κάποιο θύμα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top