Φιλιππίνες: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ ραδιοφωνικό παραγωγό την ώρα της εκπομπής

Ο ένοπλος προσποιήθηκε τον ακροατή και τον πυροβόλησε

Φιλιππίνες Δολοφόνησαν Ραδιοφωνικό Παραγωγό

Θύμα στυγνής δολοφονίας έπεσε ραδιοφωνικός παραγωγός στις Φιλιππίνες, την ώρα που έκανε εκπομπή, η οποία μεταδιδόταν live στο Facebook

Τραγικός θάνατος για 6χρονη - Τη χτύπησε ταχύπλοο ενώ έπαιζε στην παραλία

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά ένας ένοπλος, προσποιήθηκε τον ακροατή και κατάφερε να μπει μέσα στον ραδιοθάλαμο, όπου βρισκόταν ο Juan Jumalon. Ο δράστης έβγαλε όπλο και τον πυροβόλησε δύο φορές, κατά τη διάρκεια της ζωντανής πρωινής εκπομπής του. 

Βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας δείχνει τον 57χρονο ραδιοφωνικό παραγωγό να σταματά και να κοιτάζει προς τα πάνω, πριν ακουστούν δύο πυροβολισμοί. Ο άτυχος άνδρας έπεσε πίσω στην καρέκλα του, ενώ η μουσική συνέχιζε να παίζει. 

Ειδοποιήθηκε αμέσως ασθενοφόρο, το θύμα όμως υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο. 

Φιλιππίνες: Αγοράκι Εκτοξεύεται Από Καρουζέλ Σε Λούνα Παρκ

Ο δράστης, το πρόσωπο του οποίου δε διακρίνεται στο livestream του Facebook, άρπαξε το χρυσό περιδέραιο του 57χρονου πριν διαφύγει με μοτοσικλέτα μαζί με έναν συνεργό του, που τον περίμενε έξω από τον ραδιοφωνικό σταθμό. 

Η αστυνομία του Misamis Occidental έδωσε στη δημοσιότητα το πρόσωπο ενός από τους υπόπτους.

 

 

Οι Φιλιππίνες θεωρούνται εδώ και χρόνια ως ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για τους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος Ferdinand Marcos Jr καταδίκασε το περιστατικό και διέταξε την αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τον δολοφόνο και τον συνεργό του.

Φιλιππίνες: Τρεις νεκροί σε ένοπλη επίθεση σε πανεπιστήμιο

«Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων δε θα γίνουν ανεκτές στη δημοκρατία μας και όσοι απειλούν την ελευθερία του Τύπου θα αντιμετωπίσουν τις πλήρεις συνέπειες των πράξεών τους», ανέφερε ο Marcos σε δήλωσή του.

Η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων των Φιλιππίνων ανέφερε ότι ο Jumalon ήταν ο 199ος δημοσιογράφος που δολοφονείται στη χώρα από το 1986, χρονιά που η δημοκρατία επέστρεψε στη χώρα.

Φιλιππίνες: Μυστήριο με τον θάνατο 23χρονης αεροσυνοδού

«Η επίθεση είναι ακόμη πιο καταδικαστέα καθώς συνέβη στο ίδιο το σπίτι του Jumalon, το οποίο χρησιμοποιούσε και ως ραδιοφωνικό σταθμό».

Το 2009, μέλη μιας ισχυρής πολιτικής φατρίας και συνεργάτες τους πυροβόλησαν 58 άτομα, μεταξύ των οποίων 32 εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης. Ήταν η φονικότερη μεμονωμένη επίθεση κατά δημοσιογράφων στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top