Μπήκε στο σπίτι Εβραίας, τη μαχαίρωσε και ζωγράφισε σβάστικα στην πόρτα της

Συναγερμός στη Γαλλία για τις «αντισημιτικές» επιθέσεις

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε μια γυναίκα στη Λιόν / Βίντεο Open

Μια νεαρή γυναίκα εβραϊκού θρησκεύματος τραυματίστηκε μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε στο σπίτι της στη Λυόν. Η επίθεση φέρεται να έχει αντισημιτικό κίνητρο, δεδομένου, μάλιστα, ότι πάνω στην πόρτα του θύματος ο δράστης ζωγράφισε μια σβάστικα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του θύματος, κάποιος χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού, το θύμα άνοιξε την πόρτα και το άτομο αυτό μαχαίρωσε το θύμα δύο φορές.

Ο δράστης φορούσε σκούρα ρούχα, το πρόσωπό του ήταν εν μέρει καλυμμένο και τράπηκε σε φυγή μετά το συμβάν. Πριν εξαφανιστεί, σχεδίασε μια σβάστικα στην πόρτα του θύματος.

 

 

Η ξαδέλφη του θύματος, στην οποία τηλεφώνησε, ήταν αυτή που ειδοποίησε τις αρχές και κάλεσε τις πρώτες βοήθειες. Εκείνη, επίσης, ανακάλυψε τη σβάστικα, σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή.

«Το πρόσωπο άνοιξε και ο δράστης του είπε απλά "καλημέρα" για να μπορέσει να της επιτεθεί δύο φορές με μαχαίρι», δήλωσε από την πλευρά του ο Στεφάν Ντραΐ, ο δικηγόρος του θύματος, στο δίκτυο BFMTV διαβεβαιώνοντας ότι η οικογένεια είναι γνωστή ως οικογένεια εβραϊκού θρησκεύματος.

«Οι πρώτες διαπιστώσεις οδήγησαν την εισαγγελία της Λιόν να ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, καθώς η πράξη μπορεί να υποκινήθηκε από αντισημιτικό κίνητρο», ανέφερε για το περιστατικό η εισαγγελία.

«Αυτή η αποτρόπαια επίθεση εγείρει πολύ σοβαρές ανησυχίες στην εβραϊκή κοινότητα», αντέδρασε το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Ιδρυμάτων Γαλλίας (CRIF) της διοικητικής περιοχής Οβέρν-Ρον-Αλπ, το οποίο δήλωσε ότι καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση.

«Λόγω των ερευνών που είναι σε εξέλιξη, ο πρόεδρος του CRIF ARA, Ρισάρ Ζελματί, απευθύνει έκκληση για σύνεση και προσοχή», πρόσθεσε.

Γαλλία: Αυξήθηκαν οι «αντισημιτικές» επιθέσεις μετά την έναρξη του πολέμου Χαμάς - Ισραήλ

Από τις 7 Οκτωβρίου, ημερομηνία έναρξης της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, έχουν καταγραφεί 857 «αντισημιτικές ενέργειες». Ο αριθμός των περιστατικών που σημειώθηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες είναι ίδιο με αυτόν που σημειώθηκαν πέρυσι σε έναν χρόνο!

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, 425 άτομα έχουν συλληφθει και 27 άτομα τέθηκαν σε κέντρο διοικητικής κράτησης.

Σχεδόν 6.000 αναφορές έγιναν επίσης στην πλατφόρμα Pharos.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top