Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παγκόσμιος συναγερμός για τους Αμερικανούς πολίτες

Καλούνται να είναι προσεκτικοί σε όλες τις χώρες του κόσμου

H ανταπόκριση του Δημήτρη Σουλτογιάννη από τις ΗΠΑ / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί». Η σύσταση έρχεται μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ και υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ισραήλ: Απέσυρε την πρέσβη και όλους τους διπλωμάτες από την Τουρκία 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση πάρθηκε λόγω των «αυξημένων εντάσεων σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο» καθώς και «του ενδεχομένου τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον Αμερικανών πολιτών και συμφερόντων».

Η οδηγία αφορά όλες τις χώρες του κόσμου.

Ειδικότερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει: «Λόγω της αυξημένης έντασης σε διάφορα σημεία σε όλο τον κόσμο και της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ, το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Ισραήλ: «Σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα»    

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ είπε σε στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ότι σύντομα θα δουν τον παλαιστινιακό θύλακα «εκ των έσω», ανέφερε το γραφείο του, υπονοώντας ότι επίκειται μια χερσαία επέμβαση.

«Τώρα βλέπετε τη Γάζα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Η εντολή θα δοθεί» είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top