Ισραήλ: Νέα επίθεση με 150 ρουκέτες της Χαμάς - Εκδίκηση ζητά ο Νετανιάχου

Την επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη» ανακοίνωσε το Τελ Αβίβ

Επίθεση με ρουκέτες εξαπέλυσε η Χαμάς στο Τελ Αβίβ ως απάντηση στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον Πύργο της Παλαιστίνης, ένα 11όροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης της Γάζας. Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως θα εκδικηθεί και το τίμημα για τη Χαμάς θα είναι βαρύ.

 

 

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε επιπλέον 150 ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ το βράδυ του Σαββάτου.

Ισραήλ: «Κατεδαφίζει» τη Γάζα με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Προειδοποίηση Νετανιάχου: «Θα τους χτυπήσουμε μέχρι θανάτου»

Βέβαιος ότι το Ισραήλ θα εκδικηθεί για τα όσα προκάλεσε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που άφησε πίσω του περισσότερους από 150 θανάτους και άγνωστο αριθμό αιχμαλώτων.

«Η Χαμάς ξεκίνησε έναν σκληρό και κακό πόλεμο. Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά το τίμημα θα είναι βαρύ», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Αυτό που συνέβη σήμερα δεν θα το ξαναδεί το Ισραήλ και θα φροντίσω να μην ξανασυμβεί» υπογράμμισε ο Νετανιάχου.

«Αυτός ο πόλεμος θα πάρει χρόνο, θα είναι δύσκολος, έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέφερε ότι οι IDF έχουν αδειοδοτηθεί να χρησιμοποιήσουν αμέσως όλες τις δυνάμεις τους για να αχρηστεύσουν τις δυνατότητες της Χαμάς.

«Θα τους χτυπήσουμε μέχρι θανάτου, θα τους εκδικηθούμε για τη μαύρη μέρα που προκάλεσαν στο κράτος του Ισραήλ και τους πολίτες του» συνέχισε.

Έστειλε επίσης μήνυμα στους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού θα επεκταθούν.

Τέλος, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χαμάς για την υγεία και την ασφάλεια των αιχμαλώτων, τονίζοντας ότι το Ισραήλ θα «κυνηγήσει» όποιον τους κάνει κακό.

Ισραήλ: Τουλάχιστον 200  Ισραηλινοί νεκροί από την επίθεση της Χαμάς

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός σταθμός Ν12, σε νεότερο απολογισμό, ανέφερε ότι τουλάχιστον 200 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τις σημερινές επιθέσεις της Χαμάς. 

 

 

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας τόνισε ότι πάνω από 1.000 Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί.

Ισραήλ: Την επιχείρηση «Ασημένια Ξίφη» ξεκινά το Τελ Αβίβ

Στο σκοτάδι θα πέσει η Λωρίδα της Γάζας καθώς ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή για την διακοπή ηλεκτροδότησης από σήμερα το βράδυ.

 

 

«Δεν πρόκειται να είναι όπως ήταν στο παρελθόν», προειδοποίησε ο υπουργός σε ανακοίνωσή του. Η Λωρίδα της Γάζας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Ισραήλ και σε εισαγωγές καυσίμων για την ηλεκτροδότηση του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα.

Στο μεταξύ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν την επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη», κηρύσσοντας μια κατάσταση συναγερμού πολέμου.

Ισραήλ: «Ο εχθρός θα πληρώσει τεράστιο τίμημα» - Απειλεί ο Νετανιάχου

Όπως ανέφεραν, οι IDF θα χρησιμοποιήσουν «βαριά χερσαία μέσα» κατά μαχητών. «Στόχος μας είναι να σκοτωθούν όλοι οι τρομοκράτες, όλες οι κοινότητες να απαλλαγούν από τους τρομοκράτες», τονίζει η ανακοίνωση του IDF.

Τα αντίποινα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είναι μεγάλης σφοδρότητας - AP

Τα αντίποινα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είναι μεγάλης σφοδρότητας - AP

Προειδοποίησε επίσης όσους ζουν στο Ισραήλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν μέσα στα καταφύγια μέχρι νεοτέρας. Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι οι IDF πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και αργότερα θα συνεχίσουν με «βαριά χερσαία μέσα».

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Ξανά σε πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς

Ανέφεραν σήμερα ότι σκότωσαν εκατοντάδες Παλαιστίνιους τρομοκράτες στο νότιο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ώρες. Ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι τόνισε ότι οι μάχες μεταξύ Χαμάς και Ισραηλινών δυνάμεων συνεχίζονται και ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται σε 22 τοποθεσίες.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ξεκινά την επιχείρηση «Ασημένια Ξίφη» εναντίον της Χαμάς - AP

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ξεκινά την επιχείρηση «Ασημένια Ξίφη» εναντίον της Χαμάς - AP

«Δεν υπάρχει κοινότητα στο νότιο Ισραήλ όπου δεν έχουμε δυνάμεις», ανέφερε ο Χαγκάρι. «Υπάρχουν κοινότητες που έχουν εκδιωχθεί οι τρομοκράτες, αλλά θέλουμε να ολοκληρώσουμε πρόσθετες σαρώσεις της περιοχής πριν το ανακοινώσουμε», πρόσθεσε.

Έκανε λόγο για «καταστάσεις ομηρίας» στους οικισμούς Οφακίμ και Μπέρι. «Υπάρχουν ειδικές δυνάμεις εκεί με ανώτερους διοικητές και διεξάγονται μάχες με πυρά».

Ομοβροντία ρουκετών εξαπολύθηκε προς το Ισραήλ από τη Γάζα

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο», είπε. Σε όλες τις περιοχές έχουν στηθεί οδοφράγματα.

Ο εκπρόσωπος του στρατού προειδοποίησε ότι κυκλοφορούν πολλές ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις μάχες. 

«Ειπώθηκε ότι ο Νίμροντ Αλόνι (ένας ανώτατος στρατηγός) απήχθη, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ειπώθηκε ότι ο Άβι Ρόσενφελτ (διοικητής της Μεραρχίας της Γάζας) απήχθη, αυτό δεν είναι αλήθεια», είπε.

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου κάλεσε την αντιπολίτευση σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας        

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, τον Γιαΐρ Λαπίντ και τον Μπένι Γκαντς να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μετά από την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top