Ερντογάν για επίθεση: «Οι τρομοκράτες δε θα επιτύχουν τους σκοπούς τους»

«Δεν περιμένουμε πλέον τίποτα από την ΕΕ»

Τουρκία: Η στιγμή της επίθεσης έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα / Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

«Οι τρομοκράτες δε θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του κοινοβουλίου, μερικές ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

Τουρκία: Η στιγμή της έκρηξης έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δε θα τους επιτύχουν ποτέ», είπε, μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην επίθεση, κατά την οποία οι δύο δράστες σκοτώθηκαν. 

«Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας».

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση στην Τουρκία

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην 'Αγκυρα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προσθέτει.

Η επίθεση στην Άγκυρα

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι τρομοκράτες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς, ενώ ο καμικάζι αυτοκτονίας και ακόμα ένας δράστης είναι νεκροί.

Δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ εμπορικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση, διευκρίνισε στην πλατφόρμα X ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά. 

«Η μάχη μας θα συνεχιστεί μέχρι ο τελευταίος τρομοκράτης να έχει εξουδετερωθεί», υπογράμμισε ο Γερλικάγια. 

Ο εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την «τρομοκρατική επίθεση». 

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειξαν συντρίμμια σκορπισμένα στον δρόμο κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών. 

Το Reuters μετέδωσε εικόνες από στρατιώτες, ασθενοφόρα, οχήματα της πυροσβεστικής και ένα τεθωρακισμένο να έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Άγκυρας και να έχουν κλείσει πολλούς δρόμους στην περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο και το υπουργείο Εσωτερικών. 

Ερντογάν για επίθεση: «Οι τρομοκράτες δε θα επιτύχουν τους σκοπούς τους»

Ερντογάν για επίθεση: «Οι τρομοκράτες δε θα επιτύχουν τους σκοπούς τους»

Ερντογάν για επίθεση: «Οι τρομοκράτες δε θα επιτύχουν τους σκοπούς τους»

Προς το παρόν οι τουρκικές αρχές δεν έχουν αποδώσει την ευθύνη για την επίθεση σε κάποια συγκεκριμένη οργάνωση.
 

 

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top