«Έκρηξη» βίας στη Σουηδία - Ο στρατός βγαίνει στους δρόμους

Οι συμμορίες μεταναστών εκτελούν και δελεάζουν 15χρονους

Τι λέει Έλληνας που ζει για χρόνια στη Σουηδία για το πρωτοφανές κύμα βίας / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η Σουηδία ετοιμάζεται να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους στη μάχη κατά των συμμοριών, καθώς η εγκληματικότητα έχει εκτοξευτεί. Ο πρωθυπουργός της χώρας κατηγορεί για τη βία την ανεύθυνη, όπως λέει, μεταναστευτική πολιτική και την αποτυχημένη ένταξη. Έλληνας που ζει πάνω από τέσσερις δεκαετίες στη Σουηδία περιέγραψε στο Star, τη νέα τρομακτική κατάσταση στη χώρα.

Ο Πάνος Πανόπουλος ζει και δραστηριοποιείται στη Σουηδία 45 ολόκληρα χρόνια. Η χώρα η οποία ήταν άλλοτε παράδεισος για τους κατοίκους της μετατρέπεται σταδιακά σε κολαστήριο. Τρεις νεκροί σε λιγότερο από 24 ώρες σε Στοκχόλμη και Ουψάλα.

«Τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα έχει πάρει μια τρομερή αύξηση, έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του κράτους. Ο κόσμος φυσικά έχει φοβερές ανησυχίες, οι συμμορίες, που δολοφονούν η μια την άλλη, είναι διασκορπισμένες σε διάφορες κατοικίες και δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Εκτελούνε μπροστά στον κόσμο, όπως χθες που σκοτώθηκε μια γυναίκα από βόμβα που έβαλαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πανόπουλος στο Star.

Σουηδία: Οι συμμορίες δελεάζουν 15χρονους

Έφηβοι εκτελούν συμβόλαια θανάτου. Ένας αδυσώπητος πόλεμος συμμοριών για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου των ναρκωτικών και των όπλων εξελίσσεται στη χώρα. Η σουηδική κυβέρνηση σκέφτεται να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους για να αντιμετωπίσει το χάος της εγκληματικότητας και αναζητά τις αιτίες.

«Οι συμμορίες αυτές δε σέβονται ούτε παιδιά, ούτε μεγάλους. Μάλιστα, έχουν καταφέρει κι έχουν δελεάσει πολλούς 15χρονους, ώστε αυτοί οι νέοι να εκτελέσουν άλλους ανθρώπους, διότι δεν θα έχουν νομικές επιπτώσεις. Όταν η σουηδική κοινωνία δεν αφομοιλωνει τους μετανάστες, φυσικά κάποια από αυτά τα άτομα είναι εύκολο να τραβηχτούν σε εγκληματικές οργανώσεις», επεσήμανε ο κ. Πανόπουλος.

Πριν έναν μήνα, ένα 13χρονο αγόρι βρέθηκε νεκρό στο δάσος με μια σφαίρα στο κεφάλι 

Σημειώνεται ότι ο Σεπτέμβριος ήταν ο πιο πολύνεκρος μήνας τον τελευταίων τεσσάρων ετών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top