Τραγωδία στο Γιοχάνεσμπουργκ: Τουλάχιστον 73 νεκροί από φωτιά σε κτίριο

Και παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

Νότια Αφρική: Τραγωδία στο Γιοχάνεσμπουργκ από φωτιά σε πενταώροφο κτίριο / Βίντεο από AP

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής από φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο. Οι νεκροί έφθασαν τους 73, ανάμεσά τους και παιδιά.

Τραγωδία στη Νότια Αφρική: 21 νεαροί πέθαναν από ασφυξία σε παράνομο μπαρ

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, υπάρχουν 73 νεκροί, ανάμεσά τους και τουλάχιστον 7 παιδιά, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωϊ σε κτίριο στο κέντρο της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Αφρικής.

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν 73 νεκροί και 52 τραυματίες οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης του Γιοχάνεσμπουργκ, Ρόμπερτ Μουλάουτζι, αναφέροντας ότι ένα από τα παιδιά που έχασε τη ζωή του ήταν κάτω των 2 ετών. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια της νύκτας της Τετάρτης προς Πέμπτη και έχει ήδη κατασβεστεί από την πυροσβεστική. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων συνεχίζονται στο κτίριο. 

«Προχωράμε όροφο-όροφο», εξήγησε ο Μουλάουτζι, ο οποίος εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί. 

Οι διασώστες βγάζουν από το καμένο κτίριο απανθρακωμένα πτώματα και τα τοποθετούν στον δρόμο καλυμμένα με σεντόνια ή κουβέρτες, σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας. 

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, όμως ο Εμγκσίνι Τσουάκου, μέλος των δημοτικών αρχών αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια, εκτίμησε ότι ενδέχεται να ξεκίνησε από ένα αναμμένο κερί.

«Είναι μια θλιβερή ημέρα για την πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ. Στη διάρκεια περισσότερων από 20 ετών υπηρεσίας δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», τόνισε ο Μουλάουτζι.  Πολλοί άνθρωποι ενδέχεται να παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, εκτίμησε ο ίδιος. 

Το κτίριο βρίσκεται σε υποβαθμισμένη περιοχή στην πρώην επιχειρηματική συνοικία του Γιοχάνεσμπουργκ, με κάποιους από τους ενοίκους να διαμένουν σε αυτό παράτυπα, σύμφωνα με τον Μουλάουτζι.

Η κατάληψη εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ είναι συχνό φαινόμενο, με πολλά από αυτά να ελέγχονται από εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες παίρνουν ενοίκιο από όσους διαμένουν σε αυτά. 

Τον περασμένο Ιούνιο δύο παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών που βρίσκονταν κλεισμένα σε ένα διαμέρισμα πέθαναν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην ίδια πόλη.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top