Καναδός σεφ κατηγορείται για την αυτοκτονία 88 ανθρώπων

Τους προμήθευε μέσω διαδικτύου με δηλητηριώδη ουσία

Καναδός Σεφ Κατηγορείται Για Την Αυτοκτονία 88 Ανθρώπων

Ένας 57χρονος Καναδός σεφ κατηγορείται για τον θάνατο 88 ανθρώπων, καθώς φέρεται να τους βοήθησε να βάλουν τέλος στη ζωή τους, προμηθεύοντάς τους με θανατηφόρα ουσία.

Ο Κένεθ Λο φέρεται να έστειλε περισσότερα από 1.200 πακέτα με δηλητηριώδη ουσία σε ανθρώπους που ήθελαν να αυτοκτονήσουν, σε περισσότερες από 40 χώρες, ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

Η έρευνα σε βάρος του ξεκίνησε μετά την αυτοκτονία 88 ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι είχαν προμηθευτεί την εν λόγω ουσία από καναδικά sites.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τη σύλληψη του Λο τον Μάιο, για παροχή συμβουλών και βοηθείας σε δύο ανθρώπους στο Οντάριο.

Οι αξιωματικοί πιστεύον ότι ο Καναδός υπήκοος «διέθετε μια ουσία στο διαδίκτυο, στοχεύοντας σε άτομα που ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους».

Έκτοτε, η έρευνα επεκτάθηκε και τώρα η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA) αποκάλυψε ότι εντόπισε 232 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο που αγόρασαν το δηλητήριο από τους καναδικούς ιστότοπους έως τον Απρίλιο του 2023.

Η περιφερειακή αστυνομία Peel στο Οντάριο είπε ότι η χημική ουσία που πωλείται στο διαδίκτυο ήταν μια λευκή, κρυσταλλική ουσία που χρησιμοποιείται συχνά στην επεξεργασία τροφίμων, η οποία μπορεί να μειώσει τα επίπεδα οξυγόνου, να επηρεάσει την αναπνοή και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο εάν καταναλωθεί σε επαρκείς ποσότητες.
Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top