Aυτές είναι οι 10 ονειρεμένες πόλεις για να ζει κανείς το 2023!

Στην κορυφή της λίστας η αυστριακή πρωτεύουσα

2023: Aυτές Eίναι Oι 10 Oνειρεμένες Πόλεις Για Να Ζει Κανείς

Η λίστα με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς ή αλλιώς με τις «πόλεις των ονείρων» κυκλοφόρησε από το Economist Intelligence Unit (EIU). Όπως φαίνεται, και για το 2023, η αυστριακή πρωτεύουσα είναι ένα ονειρεμένο μέρος για να ζεις!

Σύμφωνα με την κατάταξη των πιο βιώσιμων πόλεων στον κόσμο για το 2023, η Βιέννη βρίσκεται για ακόμη μια φορά στην κορυφή.

Πανεπιστήμιο στη Βιέννη (AP Photo/Lisa Leutner)

Πανεπιστήμιο στη Βιέννη (AP Photo/Lisa Leutner)

Το EIU, ένας θυγατρικός οργανισμός του The Economist, κατέταξε 173 πόλεις σε όλο τον κόσμο βάσει μιας σειρά σημαντικών παραγόντων, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, η σταθερότητα, οι υποδομές και το περιβάλλον.

Η Βιέννη κατέλαβε την πρώτη θέση της στον Παγκόσμιο Δείκτη Βιωσιμότητας του EIU, κερδίζοντας επαίνους για την αξιόπιστη υποδομή, τον ξεχωριστό πολιτισμό και την ψυχαγωγία και τις άψογες υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας. Την πόλη, η οποία έχει καταλάβει την πρώτη θέση πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια, ακολουθήθηκε στενά η Κοπεγχάγη της Δανίας, η οποία διατήρησε τη δεύτερη θέση της.

Στη δεύτερη θέση η Κοπεγχάγη της Δανίας/ pexels Daniel Jurin

Στη δεύτερη θέση η Κοπεγχάγη της Δανίας/ pexels Daniel Jurin

Η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας είχαν πέσει στη λίστα τα τελευταία χρόνια, με το Σίδνεϊ να πέφτει από το top 10 πρόσφατα και τη Μελβούρνη να ισοφαρίζει στη 10η θέση με την Οσάκα της Ιαπωνίας το 2022. Και οι δύο πόλεις επανήλθαν φέτος, καταλαμβάνοντας την τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Ο Καναδάς εκπροσωπήθηκε καλά φέτος, με τρεις από τις πόλεις του – το Κάλγκαρι, το Βανκούβερ και το Τορόντο – να καταλαμβάνουν μια θέση στο top 10.

Στην 6η θέση με τις πιο βιώσιμες πόλεις για το 2023/ pexels David Taljat

Στην 6η θέση με τις πιο βιώσιμες πόλεις για το 2023/ pexels David Taljat

Εντωμεταξύ, η Ελβετία έλαβε δύο συμμετοχές στις 10 πρώτες θέσεις, με τη Ζυρίχη να καταλαμβάνει την έκτη θέση και τη Γενεύη να ισοβαθμεί στην έβδομη θέση με το Κάλγκαρι. Η Οσάκα ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Οι 10 πόλεις με την καλύτερη δυνατή ζωή για το 2023:

  1. Βιέννη, Αυστρία
  2. Κοπεγχάγη, Δανία
  3. Μελβούρνη, Αυστραλία
  4. Σίδνεϊ, Αυστραλία
  5. Βανκούβερ, Καναδάς
  6. Ζυρίχη, Ελβετία
  7. Κάλγκαρυ, Καναδάς   
  8. Γενεύη, Ελβετία
  9. Τορόντο, Καναδάς
  10. Οσάκα, Ιαπωνία
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top