Ψυχρότερος ο ευρωπαϊκός Νότος σε σχέση με τον Βορρά την Τρίτη!

Θερμοκρασίες - ρεκόρ συγκριτικά με την τελευταία 20ετία

«Σκωτσέζικο ντους» ο καιρός - Πόσο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά/ κεντρικό δελτίο Star 11/6/23

Κατά τη χθεσινή ημέρα, Τρίτη 13/06 ο ευρωπαϊκός Νότος καταγράφηκε ως ψυχρότερος σε θερμοκρασίες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό Βορρά. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία στον ευρωπαϊκό Νότο, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα και στην Ιβηρική Χερσόνησο, κυμάνθηκε έως και 4-5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020, συνοδεία βροχοπτώσεων. 

Καιρός: Πότε θα έρθει το καλοκαίρι - Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά

Αντίθετα, σε πολλές περιοχές της Βορειοδυτικής και Βόρειας Ευρώπης η θερμοκρασία κυμάνθηκε έως και 10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις καταγράφηκαν στη Σκωτία και τη Νότια Σκανδιναβία, όπου η θερμοκρασία ξεπέρασε τοπικά τους 28°C. Παρόμοιες συνθήκες επικράτησαν στη Γαλλία με τη θερμοκρασία στα βόρεια της χώρας να φτάνει τους 31°C και στις Κάτω Χώρες ο υδράργυρος πλησίασε τους 30°C.

Οι βροχοπτώσεις και οι χαμηλές για την εποχή τιμές θερμοκρασίας στη χώρα μας θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου 2023, ενώ τα προγνωστικά σενάρια για το δεύτερο μισό του μήνα συγκλίνουν προς σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και περιορισμό της αστάθειας που προκαλεί βροχοπτώσεις. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top