Zodiac: Το FBI ταυτοποίησε τον serial killer που παραμένει ασύλληπτος;

Πληροφορίες ότι πρόκειται για βετεράνο της Πολεμικής Αεροπορίας

Δύο από τις επιστολές που έστειλε ο Zodiac στα ΜΜΕ έχουν αποκρυπτογραφηθεί

Αμερικανός ερευνητής ισχυρίζεται πως το FBI έχει ταυτοποιήσει τον διαβόητο serial killer Zodiac και αφήνει υπονοούμενα για τους χειρισμούς του έως τώρα στις έρευνες για τον εντοπισμό του. 

Zodiac: Αποκρυπτογράφησαν μήνυμα του κατά συρροή δολοφόνου 51 χρόνια μετά

Ο δημοσιογράφος – ερευνητής Thomas Colbert υποστηρίζει πως πληροφοριοδότης του FBI του επιβεβαίωσε πως ο βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας Gary Francis Poste, ο οποίος πέθανε το 2018 κι είχε θεωρηθεί στο παρελθόν ότι είναι ο δολοφόνος, πλέον θεωρείται ύποπτος. Τις παραπάνω πληροφορίες δημοσίευσε η Daily Mail.  

Αμερικανός ερευνητής υποστηρίζει πως ο βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας, Gary Francis Poste είναι ο διαβόητος Zodiac

Αμερικανός ερευνητής υποστηρίζει πως ο βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας, Gary Francis Poste είναι ο διαβόητος Zodiac

Μάλιστα πρόσθεσε πως τα εγκληματολογικά εργαστήρια του FBI έχουν ένα μερικό δείγμα DNA του Poste, το οποίο τον συνδέει με τις δολοφονίες. 

Από την πλευρά του το FBI διαψεύδει τον ερευνητή και επιβεβαιώνει απλά ότι ο φάκελος άνοιξε ξανά τον Οκτώβριο του 2021. 

Ο Colbert από την πλευρά του ισχυρίζεται πως έχει στοιχεία που συνδέουν τον Poste με όλους τους φόνους που διέπραξε ο Zodiac, ανάμεσά τους και έξι ανθρώπων από το 1966. Ωστόσο, το FBI είχε ανακοινώσει ότι δε συνδέονται με τον κατά συρροή δολοφόνο. 

Ο Zodiac έστελνε κρυπτογραφημένες επιστολές στα ΜΜΕ για τις δολοφονίες που διέπραττε - AP 

Ο Zodiac έστελνε κρυπτογραφημένες επιστολές στα ΜΜΕ για τις δολοφονίες που διέπραττε - AP 

Άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση Zodiac εκτιμούν πως το FBI αγνόησε σημαντικά στοιχεία και δε χειρίστηκε σωστά τις έρευνες. 

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του FBI στο Σαν Φρανσίσκο αναφέρει πως η υπόθεση του Zodiac παραμένει ανοιχτή και ανεξιχνίαστη και έκανε έκκληση για σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους. 

Zodiac Killer: Ποιος είναι ο κατά συρροήν δολοφόνος που δε συνελήφθη ποτέ

O Zodiac έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια, από το 1965 ως το 1975 περίπου, και η ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, αφού ποτέ δεν συνελήφθη.

Το παρατσούκλι «Zodiac» προέκυψε από την υπογραφή με αυτό το ψευδώνυμο, που έβαζε ο ίδιος στα γράμματα που έστελνε στα Μ.Μ.Ε. Οι επιστολές αυτές περιλαμβάνουν, επίσης, τέσσερα κρυπτογραφημένα μηνύματα, από τα οποία μόνο δύο έχουν οριστικά αποκρυπτογραφηθεί.

Μόνος δύο από τις επιστολές του Zodiac έχουν αποκρυπτογραφηθεί - AP

Μόνος δύο από τις επιστολές του Zodiac έχουν αποκρυπτογραφηθεί - AP 

Στον Zodiac έχουν χρεωθεί πέντε διαπιστωμένες δολοφονίες, ενώ ο ίδιος είχε κάνει λόγο για 37 θύματα.

Διάφοροι ύποπτοι έχουν κατά καιρούς ερευνηθεί και ανακριθεί από τις αστυνομικές αρχές και από ερασιτέχνες ερευνητές, αλλά δεν έχουν έλθει στην επιφάνεια «αποδεικτικά» στοιχεία. 

Η Αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο χαρακτήρισε την περίπτωσή του «ανενεργή» τον Απρίλιο του 2004, αλλά την άνοιξε εκ νέου πριν από τον Μάρτιο του 2007. 

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή στην πόλη Βαλέχο, καθώς και στην περιοχή των κομητειών Νάπα και Σολάνο, όπου έδρασε ο δολοφόνος. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Καλιφόρνιας διατηρεί ανοιχτή την «Υπόθεση Zodiac».

Zodiac: Οι δολοφονίες

Οι πρώτοι φόνοι που αποδόθηκαν στον Zodiac χρονολογούνται από το 1968, όταν βρέθηκαν δολοφονημένοι μέσα στο αυτοκίνητό τους η Μπέτι Λου Τζένσεν και ο Ντέιβιντ Φάραντεϊ. 

Το νεαρό ζευγάρι βρέθηκε δολοφονημένο στις 20 Δεκεμβρίου του 1968, σ’ ένα μέρος όπου σύχναζαν ζευγάρια για να απομονώνονται, έξω από την πόλη Μπενίσια της Καλιφόρνια. Ο δολοφόνος πυροβόλησε πολλές φορές τα θύματα και δεν τους άφησε κανένα περιθώριο για να επιβιώσουν. Οι αστυνομικές αρχές της επαρχίας Σολάνο της Καλιφόρνια δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν τον δράστη.

Η Cecilia Shepard ήταν ένα από τα θύματα του Zodiac- AP

Η Cecilia Shepard ήταν ένα από τα θύματα του Zodiac- AP

Στις 5 Ιουλίου, έπειτα από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στο Αστυνομικό τμήμα της πόλης Βαλέχο της Καλιφόρνια, και σε απόσταση περίπου 4 μιλίων από τον προηγούμενο τόπο δολοφονίας, βρέθηκε και πάλι ένα νεαρό ζευγάρι να έχει πυροβοληθεί πολλές φορές μέσα στο αυτοκίνητό του, την προηγούμενη νύχτα, 4 Ιουλίου του 1969. 

Επρόκειτο για την Νταρλίν Φέριν και τον Μάικλ Μεζό, που και αυτοί έψαχναν μια ερημική τοποθεσία για να απομονωθούν. Ο δολοφόνος πυροβόλησε τα θύματα γι’ ακόμα μια φορά στο σώμα και στον λαιμό. Η Φέριν ήταν ήδη νεκρή, όταν έφτασε η Αστυνομία, ενώ ο Μεζό, αν και βαριά τραυματισμένος, ήταν ζωντανός. Ο άγνωστος άντρας που τηλεφώνησε ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτήν τη δολοφονική επίθεση, αλλά και για την προηγούμενη, που είχε γίνει σχεδόν έξι μήνες πριν. Από τον Μεζό η αστυνομία κατάφερε να φτιάξει το σκίτσο με την περιγραφή του Zodiac, ως ένας λευκός άντρας, γύρω στα 90 με 100 κιλά, κανονικού ύψους, με κοντοκουρεμένα ανοιχτόχρωμα σγουρά μαλλιά. 

Ο Bryan Hartnell μαχαιρώθηκε από τον Zodiac, αλλά κατάφερε να επιβιώσει - AP

Ο Bryan Hartnell μαχαιρώθηκε από τον Zodiac, αλλά κατάφερε να επιβιώσει - AP

Τον Αύγουστο του 1969  ο Zodiac θα στείλει τρεις επιστολές στις εφημερίδες του Σαν Φρανσίσκο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις τρεις προαναφερθείσες δολοφονίες και απειλώντας για επόμενες εγκληματικές ενέργειες.

Στις 11 Οκτωβρίου του 1969, ο οδηγός ταξί Πολ Στάιν (Paul Stine) θα βρεθεί δολοφονημένος μέσα στο ταξί του, στην περιοχή Presidio Heights της πόλης του Σαν Φρανσίσκο. 

Ο  Paul Stine πυροβολήθηκε μέσα στο ταξί του από τον Zodiac - AP

Ο  Paul Stine πυροβολήθηκε μέσα στο ταξί του από τον Zodiac - AP 

Τρία νεαρά αγόρια από ένα διαμέρισμα είδαν τον δολοφόνο να βγαίνει από το σταματημένο ταξί του Στάιν και να φεύγει από την περιοχή, περπατώντας αργά. Τα αγόρια μίλησαν και αυτά για έναν άντρα που ταίριαζε με τις μέχρι τότε περιγραφές του Zodiac και βοήθησαν την Αστυνομία να φτιάξει ένα πιο συγκεκριμένο σκίτσο. 

Δυο μέρες αργότερα, η εφημερίδα «San Francisco Chronicle» έλαβε μία ακόμα επιστολή από τον Zodiac, που περιείχε ένα κομμάτι από το ματωμένο πουκάμισο του Στάιν. Αν και σε διάστημα ενός έτους ανακρίθηκαν 2.500 ύποπτοι, δεν προέκυψε κανένα θετικό στοιχείο για την ταυτότητα του δολοφόνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top