Ενόψει «πραγματικού πολέμου» εκπαιδεύει το στρατό ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Δείτε εικόνες και βίντεο από τη Βόρεια Κορέα

Ο Κιμ ζήτησε από τον στρατό της Β. Κορέας να ενισχύσει τα γυμνάσιά του ενόψει ενός «πραγματικού πολέμου» - Βίντεο από AP

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τον στρατό της χώρας να εντείνει τα γυμνάσιά του προκειμένου να μπορεί να αποτρέψει και να απαντήσει σε «πραγματικό πόλεμο», αν αυτό κριθεί απαραίτητο, στη διάρκεια άσκησης εκτόξευσης πυραύλων στην οποία παρέστη με την κόρη του, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο KCNA.

Η Βόρεια Κορέα πρέπει «να αυξήσει τις διάφορες ασκήσεις προσομοίωσης πραγματικού πολέμου (...) σε διαφορετικές καταστάσεις», δήλωσε ο Κιμ.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Νέα εμφάνιση με τη 10χρονη κόρη του - Είναι η διάδοχός του;

Εξάλλου ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, που επέβλεψε νέα στρατιωτικά γυμνάσια, ζήτησε από τους στρατιώτες να προετοιμαστούν «για δύο στρατηγικές αποστολές: πρώτον την αποτροπή του πολέμου και δεύτερον να αναλάβουν την πρωτοβουλία του πολέμου».

Πως εκπαιδεύει το στρατό του ο Κιμ

Εικόνες που μεταδόθηκαν σήμερα από το KCNA έδειξαν την ταυτόχρονη εκτόξευση έξι πυραύλων της μονάδας Hwasong, η οποία έχει εκπαιδευτεί για «αποστολές πληγμάτων», επεσήμανε το πρακτορείο, ενώ πρόσθεσε ότι η μονάδα «εκτόξευσε μια ισχυρή ομοβροντία πυραύλων» και επέδειξε την ικανότητά της «να αντιμετωπίζει έναν πραγματικό πόλεμο στα νερά της θάλασσας της δυτικής Κορέας».

Άσκηση πυροβολικού στη Βόρεια Κορέα / Φωτογραφία από AP
Ο Κιμ με την κόρη του σε απροσδιόριστο σημείο κατά τη διάρκεια άσκησης πυροβολικού / Φωτογραφία από AP
Ταυτόχρονη εκτόξευση έξι πυραύλων της μονάδας Hwasong, η οποία έχει εκπαιδευτεί για «αποστολές πληγμάτων» / Φωτογραφία από AP

Σημειώνεται ότι ο νοτιοκορεατικός στρατός ανακοίνωσε, χθες Πέμπτη, ότι παρατήρησε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς προς τη θάλασσα, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Βόρειας Κορέας. Μάλιστα, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την πόλη Νάμπο, νότια της Πιονγκγιάνγκ.

Απειλεί με πυρηνικό πόλεμο τις ΗΠΑ η αδελφή του Κιμ

Πάντως, από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα διεξάγουν τα μεγαλύτερα, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια εδώ και 5 χρόνια. Εξάλλου σήμερα ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σουκ Γελ δήλωσε ότι η χώρα του θα αυξήσει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ, σε ομιλία του για τους απόφοιτους της σχολής του Πολεμικού Ναυτικού, τονίζοντας ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι «πιο σοβαρή από ποτέ».

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επέβλεψε γυμνάσια τακτικής μονάδας πυρηνικού πολέμου

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι τροφοδοτούν «σκοπίμως» την ένταση μεταξύ των δύο Κορέων και προειδοποίησε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα θεωρήσει «κήρυξη πολέμου» τυχόν αναχαίτιση πυραύλων της από την Ουάσινγκτον.

Απειλές για πυρηνικό πόλεμο εξαπέλυσε προς τις ΗΠΑ η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν - Βίντεο από Alpha (07/03/2023)

Υπογραμμίζεται ότι στα σημερινά στρατιωτικά γυμνάσια ο Κιμ εμφανίστηκε να συνοδεύεται από την κόρη του Ζου Άε, η οποία θεωρείται από κάποιους αναλυτές διάδοχός του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top