Ουκρανία: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Κίνα: «Εάν στείλετε όπλα στη Ρωσία...»

Σαφές μήνυμα στο Πεκίνο στέλνει η Ουάσινγκτον

Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί το Πεκίνο ότι σε περίπτωση που στείλει στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές. 

«Αινιγματικός» Πούτιν: Να λάβουμε υπόψη τις πυρηνικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star στην Ουάσινγκτον Δημήτρη Σουλτογιάννη, ο Λευκός Οίκος δια στόματος του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην Κίνα να μην διανοηθεί να βοηθήσει την Ρωσία με στρατιωτικό εξοπλισμό κατά της Ουκρανίας. 

Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Κίνα, εάν βοηθήσει στρατιωτικά τη Ρωσία

Αν αυτό συμβεί, η Αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι οι συνέπειες για την Κίνα θα είναι πολύ σκληρές, με το ρήγμα στις Αμερικανοκινεζικές σχέσεις να γίνεται ακόμα πιο βαθύ. 

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται σε μια χρονική περίοδο που θα κρίνει την εξέλιξη του πολέμου από εδώ και πέρα, με την Κίνα προς το παρόν να μην έχει πάρει τις τελικές της αποφάσεις για το αν τελικά θα βοηθήσει στρατιωτικά την Ρωσία για την επίτευξη των πολεμικών στόχων της. 

Πάντως, οι Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν στοιχεία ότι επιθετικά drones περιλαμβάνονται στα όπλα που η Κίνα έχει εξετάσει να στείλει στη Ρωσία.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top