UFO: Καταρρίφθηκαν αντικείμενα αγνώστου προελεύσεως σε Αλάσκα και Καναδά

Ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε την Παρασκευή «ένα ιπτάμενο αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας» που εντοπίστηκε να πετάει σε ύψος 40.000 ποδών πάνω από την Αλάσκα, σύμφωνα με  εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την προέλευση και το είδος αυτού του αντικειμένου.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Κίρμπι είπε ότι η κατάρριψη έγινε κατόπιν εντολής του προέδρου Τζο Μπάιντεν, επειδή θεωρήθηκε ότι το αντικείμενο αυτό συνιστούσε απειλή για την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Κατάρριψη μπαλονιού:Καρατόμησαν τον επικεφαλής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Το αντικείμενο, που είχε μέγεθος περίπου όσο ένα μικρό αυτοκίνητο, καταρρίφθηκε, ενώ βρισκόταν στο βορειοανατολικό άκρο της Αλάσκας, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά. Ο Κίρμπι είπε στους δημοσιογράφους ότι ακόμη είναι άγνωστες πολλές λεπτομέρειες, αλλά οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα μάθουν περισσότερα αφού περισυλλέξουν τα συντρίμμια που έπεσαν σε αμερικανικά χωρικά ύδατα.

Καναδάς: Και οι καναδικές αρχές κατέρριψαν αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας

Παράλληλα, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι ένα ακόμα «αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας» καταρρίφθηκε ενώ πετούσε σε μεγάλο ύψος στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Οι ΗΠΑ χτύπησαν το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι - Eύσημα από Μπάιντεν

«Διέταξα να καταρριφθεί αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας που παραβίασε τον καναδικό εναέριο χώρο», ανέφερε ο κ. Τριντό μέσω Twitter.

«Απογειώθηκαν εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη του Καναδά και των ΗΠΑ και αμερικανικό καταδιωκτικό F-22 έπληξε το αντικείμενο», διευκρίνισε.

Οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις θα «περισυλλέξουν και θα αναλύσουν τα συντρίμμια του αντικειμένου», συμπλήρωσε.

Η υπουργός Άμυνας του Καναδά,  Ανίτα Άναντ, υπογράμμισε επίσης μέσω Twitter ότι συζήτησε με τον Αμερικανό ομόλογό της, Λόιντ Όστιν και επαναβεβαίωσε ότι οι δύο χώρες θα «υπερασπίζονται πάντα από κοινού» την εθνική τους κυριαρχία.

Οι δύο επιχειρήσεις καταγράφηκαν μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αυτού που το Πεντάγωνο περιέγραψε ως κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας, η οποία αντέδρασε οργισμένα, αντιτείνοντας πως επρόκειτο για μετεωρολογικό αερόστατο που χρησιμοποιείτο για «επιστημονική έρευνα» κι απλώς εξετράπη της πορεία του και  εισήλθε «ακούσια» στον αμερικανικό εναέριο χώρο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top