Κατάρριψη μπαλονιού:Καρατόμησαν τον επικεφαλής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Καταρρίφθηκε από τις ΗΠΑ - Δύτες προσπαθούν να ανασύρουν συντρίμμια

Κατάρριψη μπαλονιου

Παρελθόν αποτελεί από την κινεζική Μετεωρολογική Υπηρεσία αποτελεί ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Zhuang Quotai, ο οποίος αποπέμφθηκε χθες από το καθεστώς του Πεκίνου, μετά την κατάρριψη του μπαλονιού από τις ΗΠΑ.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η κατάρριψη του μπαλονιού το Σάββατο, πάνω από την πυρηνική βάση της Μοντάνα ήταν «προφανώς μία υπερβολική αντίδραση από την πλευρά της Ουάσινγκτον που παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα».

Οι ΗΠΑ χτύπησαν το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι - Eύσημα από Μπάιντεν

Το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, διέταξε μαχητικά F-22 να πυροβολήσουν το μπαλόνι την ώρα που υψηλόβαθμα στελέχη του Πενταγώνου τον προειδοποιούσαν να μην το καταρρίψει στην ξηρά, υποστηρίζοντας ότι τα συντρίμμια θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές σε περιουσίες και να διακινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Τουρκία: Εγκλωβισμένα παιδιά - «Κρατήσου, θα σου πάρουμε σοκολάτα»

Το αερόστατο χτυπήθηκε από πύραυλο ενός μαχητικού F-22 , λίγο έξω από την περιοχή Myrtle Beach, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή γνωστή ως «Grand Strand», που διαθέτει παραλίες μήκους πολλών χιλιομέτρων και αποτελεί πόλος έλξης για συνταξιούχους και παραθεριστές.

Γαλλία: Μητέρα και παιδιά κάηκαν ζωντανοί μέσα στο σπίτι τους

Η Κίνα επιμένει ότι το «κατασκοπευτικό μπαλόνι» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα μετεωρολογικό μπαλόνι που έφυγε από την πορεία του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top