ΗΠΑ: Αντιδράσεις για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τάιρ Νίκολς

Μπαλάσκας: «Στην Ελλάδα αυτό το περιστατικό θα είχε λυθεί σε 5 λεπτά»

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (28/1)

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί από εχθές το βράδυ στο Μέμφις του Τενεσί και σε άλλες μεγαλουπόλεις, διαδηλωτές που ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του 29χρονου Τάιρ Νίκολς

Τάιρ Νίκολς: Στη δημοσιότητα το βίντεο της δολοφονίας του από αστυνομικούς

Ο αμερικανικός νότος ζει και πάλι στιγμές συγκρίσιμες με τους Μαΐου 2020 με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόϊντ - που ξεκίνησε το κίνημα Black Lives Matter.

Βλέπουμε και πάλι την αμερικανική κοινωνία να είναι ένα καζάνι που βράζει μετά τον θάνατο ακόμα ενός Αφροαμερικανού. Το θέμα έχει φτάσει μέχρι και τον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν να ζητά εξηγήσεις για το πώς φτάσαμε να θρηνούμε ένα νέο παιδί μετά από έλεγχο που θεωρητικά θα ήταν έλεγχος ρουτίνας. Και μπορεί οι αστυνομικοί να ήταν και οι ίδιοι Αφροαμερικανοί, κάτι που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση για την κοινότητα, επαναφέρει σε κάθε περίπτωση το ερώτημα της αστυνομικής βίας και το γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα είναι Αφροαμερικανοί.

τιαρ νικολς

«Στην Ελλάδα αυτό το περιστατικό θα είχε λυθεί σε 5 λεπτά»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, Ειδικός Αστυνομικός Αναλυτής μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Star και είπε πως οι Αμερικανοί αστυνομικοί καταπάτησαν το πρωτόκολλο που υπάρχει. 

«Στην Ελλάδα, αυτό το περιστατικό θα είχε λυθεί σε πέντε λεπτά με τ χειροπέδηση του άνδρα. Είναι θλιβερό γιατί πρόκειται για αθώο άνθρωπο» είπε ο Στ. Μπαλάσκας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top