«Πεθαίνω»: 5χρονη είχε στρεπτόκοκκο κι οι γιατροί δεν το κατάλαβαν

Η μικρή Stella Lilly άφησε αβοήθητη την τελευταία της πνοή

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Βόρειας Ιρλανδίας από τον θάνατο μιας πεντάχρονης από στρεπτόκοκκο, τον οποίο δε διέγνωσαν εγκαίρως οι γιατροί. 

Ο πατέρας της μικρής Stella Lilly McCorkindale την  πήγε τρεις φορές μέσα σε ένα τριήμερο στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί του έλεγαν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι ενυδάτωση με ενεργειακό ποτό. 

Χθες η μικρούλα έγινε το ένατο θύμα του στρεπτόκοκκου Α που καταγράφεται στη Βρετανία τον τελευταίο καιρό, μετά από επιπλοκές που παρουσίασε η νόσος. 

Η μικρούλα Stella Lilly McCorkindale πέθανε χθες από επιπλοκές που εμφάνισε ο στρεπτόκοκκος Α - Facebook

Η μικρούλα Stella Lilly McCorkindale πέθανε χθες από επιπλοκές που εμφάνισε ο στρεπτόκοκκος Α - Facebook

Η πεντάχρονη άρχισε να νιώθει αδιαθεσία το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ο πατέρας της την πήγεστο νοσοκομείο τη Δευτέρα. Με τα συμπτώματα να μην υποχωρούν πήγε και τις επόμενες τρεις μέρες στο νοσοκομείο, χωρίς όμως οι γιατροί να διαγνώσουν τον στρεπτόκοκκο. 

«Έπρεπε να την είχαν υποβάλει σε τεστ για στρεπτόκοκκο Α τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, μέχρι να της κάνουν εισαγωγή η Στέλλα είχε εγκαταλείψει τη μάχη. Νομίζω ότι θα είχε άλλες δύο μέρες να το πολεμήσει», είπε ο πατέρας της στην εφημερίδα The Mirror.

O Ρόμπερτ Μακ Κόρκιντεϊλ περιέγραψε πώς μετέφερε την κορούλα του στην αγκαλιά του στο νοσοκομείο την πρώτη μέρα, με τους γιατρούς να τον κάνουν να αισθανθεί «υπερπροστατευτικός πατέρας».

Ο πατέρας της την πήγε τρεις φορές στο νοσοκομείο, καθώς η κατάστασή της χειροτέρευε, όμως οι γιατροί τους έδιωχναν - Facebook

Ο πατέρας της την πήγε τρεις φορές στο νοσοκομείο, καθώς η κατάστασή της χειροτέρευε, όμως οι γιατροί τους έδιωχναν - Facebook

Την πρώτη μέρα του συνέστησαν να δώσει στο παιδί ενεργειακό ποτό, όμως στη δεύτερη επίσκεψη την επόμενη μέρα οι γιατροί απλά την έστειλαν στο σπίτι της. 

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου οι γονείς της ξαναπήγαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο τη μικρή, που τους έλεγε: «Μαμά, αισθάνομαι σαν να πεθαίνω!». Τρεις γιατροί κατέληξαν ότι η μικρή είχε λοίμωξη στο στήθος και ανησύχησαν για σηπτικό επεισόδιο. Μετά από εξετάσεις αίματος διαπιστώθηκε ότι η πεντάχρονη είχε μολυνθεί με στρεπτόκοκκο Α.

Όπως λένε οι γονείς της πεντάχρονης οι γιατροί θα έπρεπε να έχουν κάνει strep test από την πρώτη μέρα που πήγε στο νοσοκομείο - Facebook

Όπως λένε οι γονείς της πεντάχρονης οι γιατροί θα έπρεπε να έχουν κάνει strep test από την πρώτη μέρα που πήγε στο νοσοκομείο - Facebook

«Μέχρι τις τρεις τα χαράματα της Πέμπτης ο οργανισμός της κατέρρευσε. Για πέντε λεπτά ήταν σαν νεκρή και την επανέφεραν οι γιατροί», είπε ο πατέρας της. Στη συνέχεια την έβαλαν σε τεχνητό κώμα και της χορηγούσαν αντιβιοτικά, όμως το κοριτσάκι δεν άντεξε και τελικά κατέληξε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. 

Βόρεια Ιρλανδία: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα της

Οι γονείς της Stella Lilly είναι συντετριμμένοι από τον χαμό της κόρης τους. Ο πατέρας της, μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebook ευχαρίστησε όσους προσευχήθηκαν να γίνει καλά το παιδί του για τις σκέψεις και την αγάπη τους. 

«Ελπίζω να βρείτε τον χρόνο να διαβάσετε αυτό το μήνυμα, δεν έχω τη δύναμη να κάνω ένα βίντεο.

Το κοριτσάκι είναι το έβδομο παιδί που πεθαίνει στη Γερμανία από επιπλοκές του στρεπτόκοκκου Α - Facebook

Το κοριτσάκι είναι το έβδομο παιδί που πεθαίνει στη Βρετανία από επιπλοκές του στρεπτόκοκκου Α - Facebook

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου. Αν είχαν αποδώσει καρπούς οι προσευχές, οι σκέψεις, τα αισθήματα και η αγάπη, η Stella Lilly θα είχε βγει από το νοσοκομείο κρατώντας τον πατέρα της από το χέρι. Από μένα και εκ μέρους της Stella Lilly ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για τις προσευχές, τις σκέψεις και τα αισθήματά σας. Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μας», έγραψε ο τραγικός πατέρας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε τώρα έρευνα για το τραγικό συμβάν και προσφέρθηκε να συναντηθεί με την οικογένεια του παιδιού.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας έστειλε επίσης επιστολή στους γονείς των συμμαθητών της πεντάχρονης στο σχολείο της, καλώντας τους να πάνε τα παιδιά τους σε νοσοκομείο για να τα δει γιατρός και να τους χορηγήσει για προληπτικούς λόγους αντιβιοτικά.

Το σχολείο της Stella Lilly ειδοποιήθηκε κι έγινε απολύμανση - Facebook

Το σχολείο της Stella Lilly ειδοποιήθηκε κι έγινε απολύμανση - Facebook

Στο σχολείο έγινε απολύμανση για λόγους ασφαλείας, ώστε να αποτραπεί η μετάδοση του στρεπτόκοκκου Α. Η διεύθυνση ανέφερε ότι η μικρή Stella Lilly «ήταν έλα λαμπρό, ταλαντούχο κορίτσι».

Σημειώνεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο επτά παιδιά έχουν χάσει τη μάχη εξαιτίας επιπλοκών από στρεπτόκοκκο Α από τον Σεπτέμβριο έως τώρα. 

Την ίδια ώρα, στην Ιρλανδία αξιωματούχοι Υγείας ερευνούν τον θάνατο ενός τετράχρονου παιδιού που μπορεί να συνδέεται με στρεπτόκοκκο Α, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο RTE.

Ηνωμένο Βασίλειο: Φόβοι για την αύξηση κρουσμάτων στρεπτόκοκκου Α

Οι Υπηρεσίες Υγείας και γιατροί καλούν τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς εκφράζονται φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων του στρεπτόκοκκου Α, μολονότι, όπως υπογραμμίζουν, τα περισσότερα εξ αυτών είναι ήπια. 

Οι γονείς της παρά τον πόνο τους ευχαρίστησαν τον κόσμο για τις προσευχές και την αγάπη που τους έδειξαν - Facebook

Οι γονείς της παρά τον πόνο τους ευχαρίστησαν τον κόσμο για τις προσευχές και την αγάπη που τους έδειξαν - Facebook

Η έξαρση στη Βρετανία αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού την τελευταία διετία, εξαιτίας των οποίων τα παιδιά δεν συγχρωτίζονταν τόσο πολύ και οι οργανισμοί τους δεν έχουν ανοσία σε μια σειρά διαφόρων λοιμώξεων.

Ειδικοί προειδοποιούν για αύξηση των κρουσμάτων της οστρακιάς και του στρεπτόκοκκου Α τις ερχόμενες εβδομάδες, και επειδή είναι λίαν μεταδοτικός συνιστούν να μένουν στα σπίτια τους τα άρρωστα παιδιά, ενώ προτρέπουν τους γονείς που βλέπουν την υγεία των παιδιών τους να χειροτερεύει, να ζητούν επειγόντως ιατρικές συμβουλές.

Οι γιατροί φοβούνται έξαρση των κρουσμάτων στρεπτόκοκκου Α και οστρακιάς - Facebook

Ειδικότερα, οι Αρχές στη Βρετανία καλούν τους γονείς, σε περίπτωση που νιώθουν ότι το παιδί τους δείχνει σοβαρά άρρωστο, να εμπιστεύονται το ένστικτό τους και να επικοινωνούν με τον γιατρό εάν:

  • Η κατάσταση του παιδιού χειροτερεύει.
  • Το παιδί έχει ανορεξία και τρώει πολύ λιγότερο από ό,τι συνήθως.
  • Η πάνα στα βρέφη είναι στεγνή επί 12 ώρες ή το παιδί δείχνει άλλα σημάδια αφυδάτωσης.
  • Το μωρό είναι κάτω των τριών μηνών και έχει πυρετό 38°C ή είναι μεγαλύτερο από τριών μηνών και έχει πυρετό 39°C ή υψηλότερο.
  • Το μωρό είναι πιο ζεστό από ό,τι συνήθως στο στήθος ή στην πλάτη, ή ιδρώνει.
  • Είναι πολύ καταπονημένο ή ευερέθιστο.

Επίσης, συνιστάται να επικοινωνούν με το κέντρο άμεσης βοήθειας ή να πηγαίνουν στα επείγοντα νοσοκομείου εάν:

  • Το παιδί έχει δύσπνοια.
  • Υπάρχουν παύσεις στην αναπνοή του.
  • Μπλαβίσει η επιδερμίδα, η γλώσσα ή τα χείλη του παιδιού.
  • Έχει υπνηλία και δυσκολεύεται να ξυπνήσει.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top