Μπάιντεν: Έτοιμος να μιλήσω με Πούτιν, εάν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος

Οι δηλώσεις μετά τη συνάντηση με Μακρόν

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο δήλωσε ο Μπάιντεν / Στιγμιότυπα από τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν (AP)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, εάν ο τελευταίος «αναζητεί έναν τρόπο για να βάλει τέλος στον πόλεμο» στην Ουκρανία.

Τζο Μπάιντεν: «Σημαντική νίκη» της Ουκρανίας η ανακατάληψη της Χερσώνας

«Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τον Πούτιν εάν αναζητεί έναν τρόπο για να βάλει τέλος στον πόλεμο. Δεν το έχει κάνει ακόμη», είπε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο θα γίνει «κατόπιν διαβούλευσης με τους Γάλλους φίλους μας και το ΝΑΤΟ».

«Θα παραμείνουμε ενωμένοι για να αντιταχθούμε στην αγριότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς η σύγκρουση εισέρχεται στον δέκατο μήνα και κυρίως σε μια σκληρή χειμερινή περίοδο.

Ρωσία: Κατασκευάζει υποδομές για πυρηνικά όπλα

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε από την πλευρά του ότι «δε θα προέτρεπε ποτέ τους Ουκρανούς να δεχθούν έναν συμβιβασμό που θα ήταν απαράδεκτος για αυτούς», γιατί αυτό δε θα μπορούσε να επιτρέψει την οικοδόμηση «διαρκούς ειρήνης». 

Ο Μακρόν ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη βοήθεια που παρέχουν στο Κίεβο και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε «εγκατάλειψη» της Ουκρανίας θα έθετε σε κίνδυνο, κατά τη γνώμη του, την παγκόσμια σταθερότητα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top