Ο Λαβρόφ έλαβε βίζα για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Η Ρωσία κατηγορούσε επί εβδομάδες τις ΗΠΑ

Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας έλαβαν θεώρηση εισόδου προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με ένα ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Εξωτερικών.

Λαβρόφ: «Η Ρωσία επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία»

Η Ρωσία κατηγορεί επί εβδομάδες τις Ηνωμένες Πολιτείες πως δε δίνει στα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας θεωρήσεις εισόδου για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση, στη Νέα Υόρκη.

«Σήμερα δόθηκαν θεωρήσεις εισόδου στον Λαβρόφ και σε ορισμένους από εκείνους που θα τον συνοδεύσουν», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών.

Ρωσία: Ακόμα ένας μυστηριώδης θάνατος στελέχους ρωσικής εταιρείας ενέργειας

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να μπλοκάρουν την πλήρη συμμετοχή της Ρωσίας στη Γενική Συνέλευση καθυστερώντας τη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου στους Ρώσους.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ «παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους» μη εκδίδοντας θεωρήσεις εισόδου στο σύνολο της αντιπροσωπείας της Ρωσίας και πως λαμβάνει μέτρα για να καταστήσει υπόλογους τόσο τον ΟΗΕ όσο και τις ΗΠΑ για την κατάσταση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top