Αναστασιάδης: «Θέλουμε να εμβαθύνουμε τις σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο»  

Βαθύτατη θλίψη για το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Κοσμοσυρροή στο Μπάκιγχαμ για το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάτετ Β' - Βίντεο από STAR

Την επιθυμία να συνεχίσει η εμβάθυνση των σχέσεων ΚύπρουΗνωμένου Βασιλείου επανέλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας παράλληλα βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Σκωτία την αποχαιρετά με λαϊκό προσκύνημα 

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, που ανοίχθηκε στην οικία του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας Irfan Siddiq Obe, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «εξέφρασα τη βαθύτατη θλίψη του κυπριακού λαού, της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ιδίου προσωπικά για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Βεβαίως είχα την ευκαιρία, σε μια σύντομη συνομιλία με τον Ύπατο Αρμοστή, να επαναλάβω την επιθυμία μας να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να μελετηθούν βεβαίως και οι τρόποι εμπλοκής ή και δημιουργίας συνθηκών επανέναρξης των συνομιλιών».

Θάνατος Ελισάβετ: Κοσμοσυρροή στο Μπάκιγχαμ 

Από την πλευρά του ο Ύπατος Αρμοστής ανέφερε ότι ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ «είναι μια τεράστια απώλεια για τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κοινοπολιτείας και για πολλούς άλλους σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων και ελπίζω η επόμενη συνάντησή μας να είναι σε πιο ευχάριστη περίσταση».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top