Αυστραλία: Oι δύο αδελφές ήταν ομοφυλόφιλες - Ζούσαν υπό καθεστώς φόβου

Είχαν βρεθεί νεκρές στα κρεβάτια τους στο διαμέρισμά τους στο Σίδνεϊ

Νέα στοιχεία προκύπτουν για τις δύο αδελφές από τη Σαουδική Αραβία που βρέθηκαν νεκρές στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Μία γυναίκα κατέθεσε πως γνώρισε τις αδελφές σε ένα πάρτι αποκλειστικά για ομοφυλόφιλες γυναίκες. Οι δύο αδελφές φέρεται να είπαν πως ζουν σε «καθεστώς φόβου». 

Οι δύο αδελφές είχαν βρεθεί νεκρές στα κρεβάτια τους στο διαμέρισμα όπου κατοικούσαν στο Σίδνεϊ. Είχαν διαφύγει από την πατρίδα τους για την Αυστραλία το 2017 και πλέον η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας διερευνά αν οι κοπέλες μπορεί να φοβήθηκαν ότι θα διώκονταν για τη σεξουαλικότητά τους στη Σαουδική Αραβία.

Η Asra Abdullah

Η Asra Abdullah

Η γυναίκα που γνώρισε τις αδελφές στην εκδήλωση για ομοφυλόφιλες γυναίκες είπε στην Guardian πως οι κοπέλες «ήταν κλεισμένες στον εαυτό τους» 

«Τις παρατήρησα που κάθονταν μόνες σε μια γωνιά, έδειχναν ντροπαλές και έτσι πήγα και άρχισα να τους μιλάω», δήλωσε. 

«Ανέφεραν ότι ήταν από τη Σαουδική Αραβία και μιλήσαμε για το πώς είναι να είσαι queer εκεί. Είπαν ότι οι γυναίκες ζουν με φόβο για την ασφάλειά τους και ότι ήταν ευγνώμονες που ζούσαν στην Αυστραλία, όπου μπορούσαν να εκφραστούν πιο ελεύθερα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τη γυναίκα, οι κοπέλες ήταν σε καθεστώς προστασίας από το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστραλίας και μίλησαν ανοιχτά για τα δικαιώματα των γυναικών, λέγοντας πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία στην Αυστραλία.

Η Amaal Abdullah Alsehli

Η Amaal Abdullah Alsehli

«Ρώτησα για τη ζωή τους στη Σαουδική Αραβία και αν επέστρεψαν πρόσφατα στο σπίτι για να επισκεφθούν την οικογένειά τους, αλλά έδειχναν απρόθυμες να μπουν σε λεπτομέρειες και έτσι έδιναν σύντομες απαντήσεις», τόνισε η γυναίκα.

«Έχω την εντύπωση ότι πολύ σπάνια έβγαιναν έξω και δεν είχαν γνωρίσει μεγάλο μέρος του Σίδνεϊ. Αυτό που είναι τρομερά λυπηρό είναι ότι μου είπαν ότι ήταν ενθουσιασμένες που ήταν έξω σε μια εκδήλωση, όπως αυτή, και ότι ήταν έτοιμες να αρχίσουν να γνωρίζουν περισσότερο το Σίδνεϊ. Θα έπρεπε να ήταν ασφαλείς στην Αυστραλία», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top