Αγιά Σοφιά: Σοκαριστικές εικόνες- Χιλιάδες παιδιά φωνάζουν «αλλαχού ακμπάρ»

Ο Ερντογάν προκαλεί εργαλειοποιώντας το σύμβολο της Ορθοδοξίας

Για άλλη μία φορά στο πλαίσιο του  υβριδικού πολέμου και της προπαγάνδας η Τουρκία προκαλεί εργαλειοποιώντας το σύμβολο της Ορθοδοξίας την Αγιά Σοφιά.

Το Star στην Αγία Σοφία: «Σκοτεινιάζουν» το σύμβολο της Ορθοδοξίας

Χαρακτηριστικές  είναι οι εικόνες που καταγράφονται από το εσωτερικό της, όπου χιλιάδες παιδιά   προσεύχονται ο Αλλάχ είναι μέγιστος. 

Χιλιάδες παιδιά φωνάζουν «αλλαχού ακμπάρ» μέσα στην Αγία Σοφία

Ταμπίρ … κάποιος δίνει το πρόσταγμα για την προσευχή  στα παιδιά που είναι μέσα στην Αγιά Σοφιά και μετά αυτά όλα μαζί φωνάζουν ο  Αλλάχ είναι μέγιστος .

Είναι εικόνες από τη  «Συνάντηση θερινών σχολείων Αγία Σοφία» που οργάνωσε μέσα στο παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιά το ίδρυμα τουρκικής Νεολαίας στο οποίο αναφέρεται πως έχει διοικητική θέση ο Νετσμετίν Μπιλάλ Ερντογάν, ένα από τα τέσσερα παιδιά του Τούρκου προέδρου\

Δ. Σταθακοπουλος: «Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί χιλιάδες παιδιά μέσα στην Αγία Σοφία»

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος  οθωμανολόγος , διδάκτωρ Παντείου, νομικός λέει « Ο λόγος που έγινε αυτό το σόου μέσα στην αγία Σοφιά δεν είναι τόσο ιερατικός αλλά κυρίως είναι ένας λόγος ψυχολογικός αναφερόμενος στην ισλαμική ουμα την κοινότητα των μουσουλμάνων παγκοσμίως αλλά και ένα μήνυμα κυρίως προς εμάς προς τους Έλληνες ότι να ξεχάσουμε τον μνημειακό και χριστιανικό τύπο και μορφή του μνημείου καθότι κατ’ αυτούς πλέον αυτός έχει μετατραπεί πλέον σε τζαμί».

Θλιβερές εικόνες από την Αγία Σοφία: Ξύνουν τους τοίχους για... σουβενίρ!

Τούρκος ιστορικός: Η αγία Σοφία καταστρέφεται –πρέπει να κλείσει για αποκατάσταση

Την  ίδια ώρα ο κορυφαίος ιστορικός και πρώην διευθυντής του Μουσείου Τοπκαπί Ιλμπέρ Ορταϊλί, ο οποίος είχε ταχθεί κατά της μετατροπής της σε Τζαμί, με άρθρο του στην Χουριέτ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Η Αγία Σοφία πρέπει να μείνει κλειστή για ορισμένο χρονικό διάστημα για αποκατάσταση. Είναι καταστροφή που 3 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο μπαίνουν στην Αγία Σοφία.

Δείτε εδώ ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top