Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν–Ερντογάν: Μίλησαν για Συρία-Ουκρανικά σιτηρά

«Η Τουρκία μπορεί να μεσολαβήσει για την επίτευξη ειρήνης»

Για Συρία, Ουκρανία καθώς και για τα ουκρανικά σιτηρά συνομίλησαν Ερντογάν - Πούτιν - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την οποία συνομίλησαν για τη Συρία, τον πόλεμο στην Ουκρανία που είναι σε εξέλιξη καθώς και για ασφαλείς διαδρόμους ώστε να γίνει η εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν πως «ήρθε η ώρα να δράσει σχετικά με το σχέδιο του ΟΗΕ να διαμορφώσει ασφαλείς διαδρόμους στη Μαύρη Θάλασσα για τις εξαγωγές σιτηρών.»

ΕΕ: Αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης της επισιτιστικής κρίσης

Ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε επίσης πως ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει με μία μακροχρόνια και δίκαιη ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Για τη Συρία, ο Ερντογάν προέτρεψε τον Πούτιν να εγκρίνει την παράταση της ισχύος του μηχανισμού που δίνει περιθώριο στα Ηνωμένα Έθνη να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ρωσική υπηκοότητα για όλους τους Ουκρανούς πολίτες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την πλευρά του υπέγραψε σήμερα διάταγμα για τη διευκόλυνση απόκτησης ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς πολίτες.

Όπως μετέδωσε και το κρατικό πρακτορείο TASS, η απλούστευση της απόκτησης ρωσική υπηκοότητας ίσχυε μόνο για τους κατοίκους των αυτοανακηρυχθέντων αποσχισθέντων εδαφών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Πούτιν: Απειλεί τη Δύση – Οι κυρώσεις θα έχουν συνέπειες

Η Ρωσία υποστηρίζει πως «απελευθέρωσε» τις περιοχές αυτές από τον έλεγχο του Κιέβου, καθώς επίσης και τις κατεχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Χερσώνας και Ζαπορίζια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top