Σάλος στην Τουρκία με προσβλητικές δηλώσεις του Ερντογάν κατά γυναικών

«Αυτοί είναι σάπιοι, αυτές είναι ελευθέρων ηθών»

«Καζάνι» που βράζει η Τουρκία. Ο αχαλίνωτος Ερντογάν εκτόξευσε ύβρεις εναντίον γυναικών, ξεσηκώνοντας μαζική οργή στο εσωτερικό της χώρας του.

ΕΕ: Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «σουρτούκες», δηλαδή ελευθέρων ηθών, τις γυναίκες που του εναντιώθηκαν στις αιματηρές διαδηλώσεις του 2013 στο Πάρκο Γκεζί της, ωθώντας στα άκρα όλη την Τουρκία. 

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Μέσα στο τζάμι, αυτοί οι ληστές, αυτοί οι τρομοκράτες, βρώμισαν το τζαμί με μπουκάλια και κουτάκια από μπύρες. Τέτοιοι είναι αυτοί. Αυτοί είναι σάπιοι, αυτές είναι τσούλες», δήλωσε, ξεσηκώνοντας μεγάλη μερίδα των Τούρκων, οι οποίοι θεωρούν ανεπίτρεπτο ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις για τις γυναίκες.

Η αντιπολίτευση απειλεί να τον σύρει στα δικαστήρια για τις προσβολές του.

«Καταρρέει» ο Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πώς ξηλώνεται σιγά σιγά το πουλόβερ της εξουσίας του Ερντογάν.

Αν γίνονταν αυτή την Κυριακή εκλογές, το κόμμα του θα έπαιρνε 28,7%. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 15 ετών . Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος που δε σέβεται τις γυναίκες, παραδίδει μαθήματα αξιών στη Δύση. 

«Αυτό είναι που αρμόζει σε μουσουλμάνο Τούρκο. Θα πάρεις όλη την επιστήμη της Δύσης. Προσοχή, όχι την ανηθικότητά της!», δήλωσε ο Τούρκος προέδρος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top