ΗΠΑ: Πυροβόλησε και σκότωσε δύο γυναίκες σε πάρκινγκ εκκλησίας

Νέο μακελειό με άνδρα που άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως

Άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε δύο γυναίκες στον χώρο στάθμευσης εκκλησίας στην πολιτεία Άιοβα, προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει.

Το τραγικό περιστατικό έγινε γνωστό λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για το ζήτημα της οπλοκατοχής κι έπειτα από τις ένοπλες επιθέσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Μπάφαλο (Νέα Υόρκη), στην Ουβάλντε (Τέξας) και στην Τάλσα (Οκλαχόμα).

ΗΠΑ: Μπήκε σε νοσοκομείο, πυροβόλησε τέσσερα άτομα και αυτοκτόνησε

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας στην κομητεία Στόρι, το φονικό έγινε έξω από την εκκλησία Κόρνερστοουν, ανατολικά της πόλης Έιμς. 

Πρόκειται για εκκλησία φονταμενταλιστών χριστιανών. Η αστυνομία χαρακτήρισε «μεμονωμένο περιστατικό» την επίθεση, αποφεύγοντας να αποκαλύψει ποια ήταν η σχέση του δράστη και των θυμάτων.

Μακελειό στο Τέξας: 18χρονος σκότωσε 19 μαθητές σε δημοτικό σχολείο

Μερικά λεπτά νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν αναφωνούσε «φτάνει πια» κατά τη διάρκεια διαγγέλματος, με το οποίο ζήτησε το Κογκρέσο να απαγορεύσει τις πωλήσεις τουφεκιών εφόδου και γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας και να προωθήσει αυστηρότερους ελέγχους του ποινικού μητρώου και του ψυχιατρικού ιστορικού των επίδοξων αγοραστών πυροβόλων όπλων.

Χθες το μεσημέρι πάλι, δύο άνθρωποι –πέντε σύμφωνα με ΜΜΕ– τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, από σφαίρες κατά τη διάρκεια κηδείας στην πόλη Ρασίν, χωρίς να συλληφθεί ο δράστης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top