Έπεφταν στη θάλασσα να σωθούν - Φονική φωτιά σε πορθμείο στις Φιλιππίνες

Επτά νεκροί ο τραγικός απολογισμός

Σκληρές εικόνες δημοσιοποίησε η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων (Reuters)

Πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, όπου τουλάχιστον επτά άνθρωποι - πέντε γυναίκες και δύο άνδρες - έχασαν τη ζωή τους, παλεύοντας με τις φλόγες, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ferry boat. 

Στο πορθμείο, στο οποίο επέβαιναν 134 άτομα, 124 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος, ξέσπασε φωτιά μόλις μερικά χιλιόμετρα προτού φθάσει στον προορισμό του στις Φιλιππίνες.  

Πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να πέσουν στη θάλασσα προκειμένου να σωθούν. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επτά αγνοουμένων, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Αρμάντο Μπαλίλο.  

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο Mercraft 2, καθώς εκτελούσε δρομολόγιο από τη νήσο Πολίγιο με προορισμό το λιμάνι της πόλης Ρεάλ, στην επαρχία Κέσον, στη νήσο Λουζόν, περίπου 60 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας.

Το πορθμείο αναχώρησε από την Πολίγιο στις 05:00 (τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) και εξέπεμψε σήμα κινδύνου μιάμιση ώρα αργότερα. 

7 νεκροί ο τραγικός απολογισμός μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε σκάφος στις Φιλιππίνες

Άγνωστη η αιτία της φωτιάς στο σκάφος 

Οι εικόνες που δημοσίευσε η ακτοφυλακή δείχνουν την πύρινη κόλαση που διαδραματίστηκε πάνω στο σκάφος. Πυκνοί μαύροι και φλόγες καπνοί κύκλωσαν το ferry boat και οι απελπισμένοι επιβαίνοντες πάνω σε σωστικές λέμβους ή φορώντας σωσίβια έπεφταν στη θάλασσα στην ύστατη προσπάθεια τους να σωθούν. Δεκάδες επιβάτες περισυλλέχθηκαν από διερχόμενα πλοία. 

Φωτιά σε πλοίο Φιλιππίνες

Επιβάτες περισυλλέχθηκαν από διερχόμενα πλοία (Reuters)

«Ήταν τυχεροί, διότι είχαμε φύγει κι εμείς από το Πολίγιο. Μας είχαν μόλις προσπεράσει, αλλά ήμασταν ακόμα κοντά», εξήγησε ο πλοίαρχος Μπρουνέτ Ασάγρα. 

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενημέρωσε ο Ρίκι Πομπλέτε, αξιωματούχος αρμόδιος για την αντιμετώπιση καταστροφών στην πόλη Ρεάλ. 

Φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο της Γενεύης - Εκρήξεις και καπνοί στην περιοχή

Δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς. Όμως στις Φιλιππίνες, αρχιπέλαγος 7.600 και πλέον νησιών, οι κανονισμοί ασφαλείας της ναυσιπλοΐας συχνά δεν τηρούνται, πολλά σκάφη είναι πεπαλαιωμένα και συνήθως παραφορτωμένα. 

Το 1987, στις Φιλιππίνες σημειώθηκε το χειρότερο ναυτικό δυστύχημα στον κόσμο σε καιρό ειρήνης, όταν το παραφορτωμένο πορθμείο Dona Paz συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο ανοικτά του Μιντόρο, νότια της Μανίλας, με τραγικό απολογισμό περίπου 5.000 νεκρούς. 

Φωτιά σε πλοίο Φιλιππίνες

Άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς (Reuters)
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top