Fake news η διακοπή παροχής φυσικού αερίου στη Φινλανδία

Το Κρεμλίνο διαψεύδει το δημοσίευμα φινλανδικής εφημερίδας

φυσικό αέριο

Το δημοσίευμα φινλανδικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία ενδέχεται να σταματήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη χώρα ήδη από σήμερα, φαίνεται να είναι ψευδές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Με συνοπτικές διαδικασίες η ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για ακόμη μία απάτη εφημερίδας», δήλωσε ο Πεσκόφ τονίζοντας ότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom εξακολουθεί να είναι ένας αξιόπιστος πάροχος.

Η εφημερίδα Iltalehti, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, έγραψε χθες Πέμπτη ότι Φινλανδοί πολιτικοί έχουν λάβει προειδοποίηση ότι η Ρωσία ενδέχεται να σταματήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη χώρα τους από την Παρασκευή, δηλαδή σήμερα.

Η Gazprom δεν απάντησε σε αίτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα.

«Αν Φινλανδία και Σουηδία μπουν στο ΝΑΤΟ, γίνονται στόχος για τη Μόσχα»

«Η Gazprom παρέχει αέριο σε διάφορους πελάτες, περιλαμβανομένων μελών του ΝΑΤΟ. Η Gazprom έχει αποδείξει πολλές φορές την αξιοπιστία της», υπογράμμισε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια να διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου στη Φινλανδία σήμερα.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο και η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν είπαν χθες Πέμπτη ότι η χώρα θα αιτηθεί «χωρίς καθυστέρηση» την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, με τη Ρωσία να δεσμεύεται ότι θα απαντήσει σε αυτή την κίνηση.

Στις 5 Μαΐου η φινλανδική κυβέρνηση είπε ότι προετοιμάζεται για την πιθανότητα να διακόψει η Ρωσία τις παραδόσεις στα τέλη του μήνα, λόγω της άρνησης του Ελσίνκι να πληρώνει το φυσικό αέριο σε ρούβλια.

Το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί η Φινλανδία προέρχεται από τη Ρωσία. Ωστόσο, το φυσικό αέριο αντιστοιχεί μόνο στο 5% της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top