Ρωσία: Έδειξαν προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης

Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο εξαφανίζονται μέσα σε δευτερόλεπτα

Η ρωσική τηλεόραση πρόβαλε προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας εναντίον του Λονδίνου, του Παρισιού και του Βερολίνου. Οι πόλεις εξαφανίζονται μέσα σε δευτερόλεπτα. Φόβοι για ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Μια προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας εναντίον του Λονδίνου, του Παρισιού και του Βερολίνου παρουσίασε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ρώσια: Ο Πούτιν έβγαλε τα πυρηνικά στην πρόβα για την παρέλαση

Σύμφωνα με το σενάριο που πρόβαλε η εκπομπή «60 Minutes», ένας πύραυλος που θα εκτοξευόταν από το Καλίνινγκραντ στη Βαλτική Θάλασσα, θα έφτανε σε 106 δευτερόλεπτα στο Βερολίνο, σε 200 στο Παρίσι και σε 202 στο Λονδίνο. 

Χάρτης προσομοίωσης πυρηνικής επίθεσης από τη Ρωσία

Ο χάρτης της προσομοίωσης που πρόβαλε η ρωσική τηλεόραση

«Ένας πύραυλος και μετά οι Βρετανικές νήσοι δεν θα υπάρχουν πια», αναφώνησε ένας από τους καλεσμένους της εκπομπής. Πρόκειται για τον  πρόεδρο του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ.

Ένας από τους παρουσιαστές πάντως παρατήρησε ότι και οι Βρετανοί διαθέτουν πυρηνικά όπλα, προσθέτοντας με νόημα ότι αυτό έναν τέτοιο πόλεμο «δε θα επιβιώσει κανείς».

Ρωσία: Ετοιμάζει το Κρεμλίνο ψευδοκράτος στην νότια Ουκρανία;

Η κίνηση αυτή από τη ρωσική τηλεόραση έρχεται μετά από σειρά δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε στις 9 Μαΐου, ημέρα της νίκης της χώρας του επί των Ναζί για να κηρύξει έναν «ολοκληρωτικό πόλεμο» στην Ουκρανία. 

Την ίδια Ρώσοι αξιωματούχοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο επιθέσεων σε βάσεις χωρών που στηρίζουν με οπλισμό την Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι η Μόσχα επίσημα προσπάθησε να υποβαθμίσει τις πυρηνικές της απειλές. 

Ο Μπάιντεν θέλει να στείλει άλλα 33 δισ. στην Ουκρανία - Τα 20 για όπλα

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Ρίτσαρντ Σέριφ, προειδοποίησε τη Δύση ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα χειρότερο σενάριο πολέμου με τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Η Αυστραλία στέλνει όπλα και πυρομαχικά στους Ουκρανούς

Το Ηνωμένο Βασίλειο κι άλλα δυτικά έθνη συνεχίζουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, με τους συμμάχους να παρέχουν εξοπλισμό, στρατιωτικά οχήματα και όπλα στην πολιορκημένη χώρα. 

Σε απάντηση ο Πούτιν διέταξε τον στρατό να δοκιμάσει τους πυραύλους Sarmat, οι οποίοι είναι γνωστοί ως Satan ΙΙ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top