Γερμανία: Σχέδιο για απαγωγή Υπουργού Υγείας και ανατροπή της δημοκρατίας

Οι Γερμανοί αρνητές του κορονοϊού στόχευαν σε εφύλιο πόλεμο

Αρνητές covid

Οργάνωση αρνητών του κορωνοϊού σχεδίασε να απαγάγει τον τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ και να κάνει βομβιστικές επιθέσεις προκειμένου να ανατρέψει το πολίτευμα της χώρας. Απώτερος στόχος της ήταν η δημιουργία συνθηκών για εμφύλιο πόλεμο.

Τα μέλη της, που ανήκαν στην ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση «United Patriots» («Ενωμένοι Πατριώτες»), συνελήφθησαν σήμερα από την αστυνομία στη Ρηνανία - Παλατινάτο.

 

Πούτιν: «Θα πουλήσουμε αλλού τους ενεργειακούς μας πόρους»

 

«Επιχείρηση Klabautermann»

Η ονομασία του σχεδίου της οργάνωσης ήταν προϊόν έμπνευσης από το όνομα ενός αγαθού πνεύματος - προστάτη των ναυτικών. Τα μέλη είχαν συγκεντρώσει παράνομα όπλα και νάρκες. Επιθυμούσαν την διάπραξη βομβιστικών επιθέσεων.

Ύστερα από πολλές έρευνες, κατασχέθηκαν 10 καλάσνικοφ, πιστόλια, νάρκες, ράβδοι χρυσού, ασημένια νομίσματα και 12.000 ευρώ. Επίσης, πραγματοποποιήθηκε κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων. 

Σύμφωνα με την Εισαγγελία και της αστυνομία, η οργάνωση σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις και άλλες πράξεις βίας, με στόχο την εκτεταμένη διακοπή της παροχής ρεύματος. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση  συνθηκών εμφυλίου πολέμου και τελικά ανατροπή του δημοκρατικού συστήματος στη Γερμανία.

Ειδικότερα, χθες, Τετάρτη, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα σε 20 σημεία στη Ρηνανία – Παλατινάτο, στη Βάδη – Βυρτεμβέργη, στο Βραδεμβούργο, στην Κάτω Σαξονία, στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, στη Σαξονία, στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και στη Θουριγγία. Το ARD αναφέρθηκε σε 12 υπόπτους και στη σύλληψη πέντε ανδρών 55, 54, 50, 42 και 41 ετών.

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, εκ των βασικών στόχων της οργάνωσης 

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, εκ των βασικών στόχων της οργάνωσης αφότου ανέλαβε το υπουργείο Υγείας, εξέφρασε στην Bild την απογοήτευσή του: «Για κάποιους αρνητές του κορονοϊού το θέμα δεν είναι τα εμβόλια ή τα μέτρα της πανδημίας. Πολεμούν ενάντια στη βασική δημοκρατική τάξη μας. Αλλά δεν θα πετύχουν. Δεν θα επιτρέψω όλο αυτό να με εμποδίσει, αλλά θα συνεχίσω να υποστηρίζω ολόκληρο τον πληθυσμό. Αυτό το παράδειγμα δείχνει όμως πόσο διχασμένη είναι η κοινωνία μας. Στόχος της πολιτικής μου παραμένει η υπέρβαση αυτού του διχασμού και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης».

Ο Υπουργός έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δέχεται απειλές, εξαιτίας της πολιτικής του για την πανδημία.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top