Πούτιν: «Θα πουλήσουμε αλλού τους ενεργειακούς μας πόρους»

«Η Δύση ευθύνεται για την ενεργειακή κρίση που βιώνει»

Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι θα πουλήσει αλλού τους ενεργειακούς πόρους της χώρας του. Η απάντησή του για τις μαζικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Υποστήριξε ότι η Δύση είναι υπεύθυνη για την ενεργειακή κρίση.

Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία μπορεί εύκολα να ανακατευθύνει τις εξαγωγές των τεράστιων ενεργειακών της πόρων, μακριά από τη Δύση,σε χώρες που πραγματικά τις χρειάζονται και να αυξήσει παράλληλα την εγχώρια κατανάλωση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα.

«Οι ΗΠΑ ο Καναδάς, η Βρετανία και η Αυστραλία έχουν επιβάλει απαγορεύσεις στις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου, αντιδρώντας στην ειδική στρατιωτική επιχείρησή της στην Ουκρανία, όπως την αποκαλεί η Μόσχα, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει διχασμένη στο θέμα αυτό», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Όσον αφορά το ρωσικό πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα, θα μπορούμε να αυξήσουμε την κατανάλωσή τους στην εγχώρια αγορά, να τονώσουμε την βαθιά επεξεργασία των πρώτων υλών.

Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Δύση ευθύνεται για την ενεργειακή κρίση που βιώνει, επειδή αρνείται να συνεργαστεί με τη Ρωσία.

«Η άρνηση ορισμένων δυτικών χωρών να συνεργαστούν (με τη Ρωσία) κανονικά, συμπεριλαμβανομένου όσον αφορά τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους (...) έχει ήδη πλήξει εκατομμύρια Ευρωπαίους, έχει προκαλέσει μια πραγματική ενεργειακή κρίση», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του αυτή την περιόδο υποστήριξε: «Βεβαίως και εμείς αντιμετωπίζουμε προβλήματα, αλλά αυτό δημιουργεί νέες ευκαιρίες».

Πούτιν: «Οι μη φιλικές χώρες έχουν καταστρέψει τις αλυσίδες εφοδιασμού»

Ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι «μη φιλικές χώρες» έχουν καταστρέψει τις αλυσίδες εφοδιασμού στις ρωσικές περιοχές της Αρκτικής και κάποιες χώρες δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους βάσει των συμβάσεων, δημιουργώντας ζητήματα για τη Μόσχα, πρόσθεσε.

«Η Μόσχα προτίθεται να πουλήσει πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα σε φιλικές χώρες σε οποιοδήποτε φάσμα τιμών συμφωνηθεί», υποστήριξε παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Νικολάι Σολγκίνοφ σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Ιζβέστια, καθώς παραδοσιακοί αγοραστές αποφεύγουν τον εφοδιασμό τους από τη Ρωσία, αναγκάζοντας τη Μόσχα να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ρωσία δηλώνει πως ο στόχος της στην Ουκρανία είναι να αποστρατιωτικοποιήσει και να «αποναζιστικοποιήσει» τη χώρα αυτή, η οποία έχει συναντήσει σκληρή αντίσταση από τις ουκρανικές δυνάμεις και έχει πυροδοτήσει την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top